Суббота, 2024-04-27, 2:46 AM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта
Наш опрос
Чи згідні ви проведенню турніру Кубок "Лева"
Всего ответов: 216
Главная » 2007 » Февраль » 19 » «Карпати» - хіт сезону
«Карпати» - хіт сезону
8:51 PM
На товариські матчі «Карпат» у Туреччині приходить дивитися 15 тренерів

Дві команди – три матчі. Львівські «Карпати» на завершальних зборах у Туреччині вже зіграли кілька спарингів. Їхніми суперниками наразі були лише польські клуби – «Ґурнік» (Ленчна) та «Відзев» (Лодзь). Спаринг проти останньої команди поділили... на два матчі. До обіду грала молодь, після обіду – бойовий склад. У всіх трьох матчах карпатівці святкували перемогу.

Львівська команда, як і минулого року, зупинилася в готелі «Топ-капі Пелес» на узбережжі Середземного моря. Погода та чудові футбольні поля створюють усі умови для тренувань та спарингів. Нарікати футболістам у Туреччині нема на що.

Жовтогарячий дубль

Налєпа, Федорів, Іщенко, Петрівський, Пшеничних, Худоб’як, Сучков, Кобін, Ґодвін, Батіста та Рікановіч – такий був стартовий склад львів’ян у матчі проти «Гурніка». У нападі грали Худоб’як та Рікановіч, Батіста вийшов на місце відтягнутого форварда і грав ближче до Самсона Ґодвіна. По флангах розмістилися Сучков та Кобін. Проблемну позицію другого центрального захисника зайняв Тарас Петрівський. Відіграв він у парі з Іщенком досить непогано і майже без помилок.

«Карпати» повели в рахунку вже у дебюті гри – гол заслужили «карпатівські» фланги. Сергій Пшеничних пройшов своїм лівим, віддав пас на Сучкова, який увірвався у штрафний, прострілив вздовж воріт на Кобіна. Василь в один дотик низом ефектно замкнув красиву передачу партнера.

Далі настала черга забивати Худоб’яку. До речі, перед відльотом до Туреччини він і Кобін у Києві купили собі по парі жовтогарячих бутсів. Учора ж Ігор жартував, що в них ще не забивав. Ними він не забив і в матчі проти „Ґурніка” – найкращий гравець «Карпат» за версією уболівальників у першому колі відзначився ударом головою після навісу Кобіна. Василь, до речі, цього міжсезоння за системою «гол+пас» впевнено лідирує.

У другому таймі Олександр Іщенко змінив 10 польових гравців. Залишився на полі тільки Мацей Налєпа, який, очевидно, займе місце в основі «Карпат» після того, як основний воротар та капітан «зелено-білих» Андрій Тлумак підписав попередній контракт з харківським «Металістом».

Отже, окрім нього, вийшли: Процик, Шмаков, Тимчишин, Сагайдак, Женюх, Бобилєв, Ткачук, Сворак, Фещук та Платон. Натомість «Ґурнік» грав основним складом усі 90 хвилин матчу. Суперники зуміли забити один гол, скориставшись непорозумінням у карпатівському захисті. Цей гол по-спортивному розізлив карпатівців, і вони почали грати значно активніше.

Непогану нагоду мав Максим Фещук, але використати її не вдалося. Що стосується Ярослава Сворака, який наразі перебуває на оглядинах у «Карпатах», то 18-річний хлопець непогано володіє м’ячем, але ще не готовий грати навіть 45 хвилин. Тож наприкінці гри його замінив Мартинюк. Чи залишиться Сворак у «Карпатах», стане зрозуміло згодом.

А от інший новачок - Андрій Чернов - вже з командою не тренується. Він сам зрозумів, що зайва вага не дозволить йому боротися за місце в основі, тож колишній карпатівець залишив табір «зелено-білих». Гра проти «Ґурніка» так і закінчилася перемогою «Карпат», хоч львів’яни повинні були зробити її більш серйозною. Так, ідеальний момент змарнував Руслан Платон, який схибив із дуже зручної позиції після прострілу Андрія Ткачука. Утім, обоє вони відзначилися в наступній грі.

Ще один не надто приємний момент стався на останніх хвилинах гри – другу жовту картку отримав Женюх. Замість нього (це дозволяється у товариських спарингах) вийшов Олег Голодюк. Цікаво, що за цим матчем спостерігали аж 15 українських тренерів! Серед них - Коньков, Пісковець, Блавацький, Морозов, Коваль. Усі вони із задоволенням дивилися матч і відзначили клас «Карпат».

Перемога над собою

Другий матч виявився цікавишим і насиченішим. «Карпати» поділилися на два склади. Перший, резервний, але підсилений Батістою, грав в обід.
На поле вийшли: Новак, Лапко, Мірковіч (Сагайдак, 46) (балканець Боян Мірковіч в „Карпатах” був на оглядинах, утім, вони для нього виявились нетривалими – табір команди він уже покинув. – Авт.), Процик, Тимчишин, Бобилєв, Женюх, Ткачук, Батіста, Платон, Рікановіч.

Польська команда, що має довсід гри у єврокубках та планує потрапити до них цього року, налаштувалася на гру принципово. Перемога була потрібна полякам як повітря і вони вирішили здобути її будь-якою ціною.

«Відзев» грав дуже агресивно, часто грубо порушуючи правила у центрі поля. Матч відбувався в зливу, тому футболісти переконували суддів, що фолили не навмисно. Судді мали свою думку, і систематично поляків карали. Пенальті призначили за грубу гру проти карпатівця, і Бобилєв чітко переграв воротаря з Лодзя.

На радощах карпатівці пропустили. Андрій Новак, який захищав ворота, потім казав, що мав рятувати команду, але м’яч після удару Богуновіча пролетів під опорною ногою, і зреагувати він не встиг. Зате молодий воротар зробив кілька красивих сейвів.

Поляки продовжували грати грубо, і керівництво «Карпат» поставило перед командою завдання: бути на полі справжніми чоловіками. Молоді карпатівці вийшли на другий тайм і показали, що перемагають у футболі зовсім не ті, хто б’є лише по ногах суперника.

Спершу красивий удар видався у Платона зі штрафного, а потім маленький шедевр створила уся команда. Після серії коротких передач «Відзев» геть розгубився – Батіста красиво вивів Ткачука на ударну позицію, той обвів кількох поляків, вискочив сам-на-сам з воротарем і сильно пробив у лівий від нього кут. 3:1 – це перемога не лише над сильним суперником, а й над самими собою, що є не менш важливо.

Проте поляки не зупинилися і поразки не визнали. По обіді мали грати основи обох команд. «Карпати» вийшли у такому складі: Налєпа, Пшеничних, Іщенко, Петрівський, Федорів, Годвін, Шмаков, Сучков, Худоб’як, Кобін (Мартинюк, 80), Фещук. Польське побоїще продовжувалося.
Але хлопці взяли приклад з молодших колег і теж не дозволили полякам перемогти. Протягом усієї гри вони контролювали м’яч і виглядали набагато цікавіше за суперника. Проте ніяк не вдавалося забити. Нарешті на 82-ій хвилині Мартинюк, який замінив Кобіна, бо проти того грубо зіграли суперники, з глибини поля вивів сам-на-сам Сучкова, і той вирішив долю гри, перегравши голкіпера «Відзева» Фабіняка - 1:0.

До наступного спарингу «Карпат», який запланований на 21 лютого, залишилося кілька днів, тож учора Олександр Іщенко провів тренування без м’ячів. Карпатівці поділилися на дві групи, пробіглися навколо футбольного поля, провели розминку та поїхали назад до готелю на відновлюючі процедури: басейн, сауну та масаж. Сьогодні ж вони знову приступлять до роботи з м’ячем та підготовкою до матчу проти латвійського «Вентспілса».

Асорті по-турецьки

- Переліт з Києва до Антальї триває 2 години 10 хвилин
- Район, де проживають карпатівці, оточили п’ятизіркові готелі. Так, «Топ-Капі Пелес» - копія середньовічного палацу султана Османської імперії. Поруч розташований готель «Кремлін», що є копією московського Кремля
- За кілометр від готелів живуть пересічні турки. Їхні халупи (іншим словом це не назвеш) можуть бути без вікон і дверей, зате неодмінно із саталітарною антеною. На одній халупі ми нарахували таких аж 6…
- До Середземного моря з готелю - рукою подати, якихось 2 хвилини пішки
- Ввечері після тренувань карпатівці мають можливість пограти в більярд та посидіти в інтернет-кафе. Чи варто говорити, що перший сайт, на який вони заходять, - карпатівський
- Ціна візи на 60 днів до Туреччини різниться, залежно від громадянства. Українці повинні заплатити 20 доларів.
- Поруч з комплексом стадіонів є фірмовий магазин спортивного взуття та одягу. З футболок там продають лише «Фенербахче». Ціна її - 62 євро.

Ростислав Ящишин, Львів – Анталья

Просмотров: 871 | Добавил: lviv-football | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:

Форма входа
Календарь новостей
«  Февраль 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Copyright MyCorp © 2024
Хостинг от uCoz