Четверг, 2024-04-25, 5:08 AM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта
Наш опрос
Чи згідні ви проведенню турніру Кубок "Лева"
Всего ответов: 216
Главная » 2007 » Февраль » 19 » «Карпати» збільшують витрати
«Карпати» збільшують витрати
8:48 PM
Уболівальники вже звикли до того, що «Карпати» - чи не єдиний вітчизняний клуб, що веде прозору фінансову діяльність. В одному з останніх номерів тижневика «Карпати» було оприлюднено бюджет клубу за 2006 рік. Цього разу клуб оприлюднює проект бюджетного плану на цей рік.

«Витратну частину бюджету цього року, порівняно з минулим, буде збільшено на 6 мільйонів гривень. Пов’язано це з кількома факторами. По-перше, команда грає у вищій лізі, а по-друге, ми плануємо розпочати серйозні роботи з реконструкції стадіону «Україна». Клуб здійснюватиме роботи зі встановлення підігріву поля, замінить газон, встановить нову систему поливу, проведе ремонт освітлення на арені. Це коштуватиме майже півтора мільйона гривень», - повідомив генеральний директор ФК «Карпати» Олександр Єфремов.

У 2007 році видатки на зарплату працівників клубу збільшаться, адже реорганізувалася та збільшилася структура «Карпати Спорт Маркетинг» та з’явилося нове підприємство «МеГазон», які займатимуться бізнесовою діяльністю клубу. Також цього року керівництво ФК «Карпати» вирішило закупити ексклюзивну форму «Адідас», в яку буде одягнено не лише команду. Цей спортивний одяг із символікою «Карпат» буде запущено у продаж, аби вболівальники, купуючи форму, були впевнені, що саме у такій грають карпатівці.

Серед новинок клубу наступного сезону - впровадження нової системи продажу квитків та входу на стадіон за допомогою пластикових клубних карток. Також планується встановлення нового сучасного кольорового табло. Усі ці речі, як і систему підігріву фірми REHAU, клуб хоче придбати на умовах фінансового лізингу, а також наданням рекламних послуг підприємствам-виробникам. Але й за цих умов у 2007 році клубу доведеться сплатити майже 1,7 млн. грн.

«За 2007 рік ФК «Карпати» до бюджетів різних рівнів сплатить понад 3,3 млн. грн. За цим показником ми є одним з найбільших платників податків у Львові. Цікаво, чи багато інших клубів чи спортивних організацій платять податки, і чи платять вони їх взагалі? А якби ці гроші, як цього у своєму зверненні вимагала львівська спортивна громадськість, повертати на розвиток масового дитячо-юнацького спорту, уявляєте, наскільки б від цього виграла спортивна громадськість? Це був би насправді державницький та далекоглядний крок. До речі, трансферні статті не включено в проект бюджету – таким є досвід провідних європейських клубів. Потрібно купити гравця – на це виділяються кошти окремим рядком. Але при продажу гравця отримані кошти насамперед йдуть на покриття витрат на придбання. Так працюють в усій Європі», - повідомив О. Єфремов.

На заробітну плату гравців усіх команд та працівників клубу у 2007 році клуб витратить близько 8,5 мільйона гривень. Майже мільйон гривень клуб виділить на функціонування дитячих шкіл, і ще 600 тисяч гривень – на дитячі турніри.

Що стосується надходжень, то з цього року з відновленням «КСМ» систематизуватиметься робота по дохідній політиці клубу. Це не означає, що уся відповідальність за наповнення бюджету клубу лежатиме саме на цій структурі, проте в основному бізнесовою діяльністю клубу займатиметься саме «Карпати Спорт Маркетинг».

«За кілька років ми хочемо довести надходження в бюджет клубу до половини видатків. Це серйозне завдання, тому до роботи у цьому потрібно підходити дуже відповідально. Ми не будемо робити це за рахунок збільшення цін на квитки, а, насамперед, за рахунок збільшення асортименту та якості послуг, діяльності усіх ланок клубу», - зазначив Олександр Єфремов.

Цього року клуб планує заробити не менше шести мільйонів гривень, що у чотири рази більше, ніж минулого року. Тут враховано й нову статтю доходу, пов’язану зі створенням нової структури клубу – агропідприємства «МеГазон». У цьому році від діяльності цього підприємства планується прибуток у розмірі 600 тисяч гривень, проте з часом ця цифра, за підрахунками Олександра Єфремова, зросте до 2 млн. на рік. Планується також збільшити прибуток від послуг громадського харчування під час матчів до 250 тис. грн. З реалізації клубної атрибутики та супутньої продукції клуб планує заробити 700 тис. грн, що в 9 разів більше, ніж минулого року. А найбільше прибутків клуб заробить від продажу квитків та абонементів – майже 3 млн. гривень. Понад півтора мільйона гривень перед клубом стоїть завдання заробити з реалізації рекламних проектів.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Просмотров: 748 | Добавил: lviv-football | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:

Форма входа
Календарь новостей
«  Февраль 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Copyright MyCorp © 2024
Хостинг от uCoz