Пятница, 2024-04-26, 9:22 PM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта
Наш опрос
Чи згідні ви проведенню турніру Кубок "Лева"
Всего ответов: 216
Главная » 2007 » Февраль » 15 » Важко пояснити, чому вирішив змінити прописку
Важко пояснити, чому вирішив змінити прописку
9:09 AM
Розмова з Андрієм Тлумаком, капітаном “Карпат”

На другий турецький тренувальний збір львівські “Карпати” вирушили з двома потенційними новобранцями. Водночас перед самим вильотом “зелено-білих” на береги Босфору стало відомо, що цей сезон стане останнім у складі команди Олександра Іщенка для двох “карпатівців”. Кіпер і капітан львівської команди Андрій Тлумак із наступного сезону гратиме за харківський “Металіст”, а Андрія Распопова виставили на трансфер.

Як повідомляє Інформаційний центр “Карпат”, на збори з львівською командою поїхав Андрій Чернов – центральний захисник, який у сезоні-2001/02 провів у складі “Карпат” 23 гри і забив два голи, а згодом грав у київському “Арсеналі” та в казахському “Актобе Ленте”. Чернова можна було побачити на Кубку Співдружності в Москві цього року. Проте через жорсткий ліміт на легіонерів (не більш ніж три) в казахському чемпіонаті Чернову довелося шукати місце роботи в іншій країні. Його агент сконтактував із “Карпатами” й попросив переглянути колишнього гравця. Офіційний сайт клубу також повідомляє, що ще одним потенційним новачком є Ярослав Сворак. Родом із Тернополя, 18-річний хлопець останнім часом грав у “Волині”. До цього в його кар’єрі був цікавий епізод: Сворака хотів бачити у своїх лавах московський “Локомотів”. Однак керівництво московського клубу запропонувало його батькам віддати хлопця в оренду в “Спартак” (Нальчик) чи грозненський “Терек”. Батьки відмовилися. Нещодавно батько футболіста зателефонував спортивному директорові ФК “Карпати” і попросив переглянути хлопця, який може виступати на позиції правого хава та форварда. Порадившись із головним тренером Олександром Іщенком, Ярослава вирішили взяти на треті збори.

Керівництво “зелено-білих” вирішило, що для виконання серйозних завдань тренерський штаб команди не може розраховувати на Андрія Распопова. Тож захисникові запропонували підшукати собі іншу команду. Якщо йому не вдасться цього зробити або захоче залишитися у Львові, клубне керівництво не заперечуватиме.

Днями харківський “Металіст” надіслав до клубу документ, у якому було зазначено, що Тлумак підписав попередній контракт із командою Мирона Маркевича. Термін угоди – два роки. До завершення другого кола Тлумак виступатиме за “Карпати”. Докладніше про перехід у “Металіст” “Газета” попросила розповісти самого Андрія Тлумака.

– Мені важко пояснити, чому вирішив змінити прописку. Вдячний львівським “Карпатам” за ті дев’ять років, які провів у цій команді, – розпочав Андрій Тлумак. – Інколи настають часи, коли хочеться змінити команду, змінити обстановку. Це одна з причин мого переходу в “Металіст”. Нині я тренуюся у Львові. Не зміг поїхати разом з “Карпатами” на збори через те, що ушкодив плече на попередніх зборах. Працюю за індивідуальною програмою. Мені допомагають Георгій Сирбу та Борис Рассихін.

– Зазвичай, якщо футболіст не продовжує угоди з клубом, тренери команди більше не розраховують на нього й не довіряють місце в основі. У тебе не було розмови з Олександром Іщенком стосовно того, чи маєш шанси на місце на полі?

– Ми спілкувалися з Олександром Олексійовичем, але про те, чи маю шанси виходити в основі, не питав. Я просто розповів тренерові, що можу перейти в інший клуб. Щоправда, не уточнив, у який. Він відповів, що це моє життя і я сам маю вирішити, чи мені це потрібно.

– Із пропозицією перейти в “Металіст” до тебе звернувся наставник харків’ян Мирон Маркевич?

– І він також… Я спілкувався про цей перехід із президентом “Металіста” Мироном Богдановичем.

– Як у “Металісті” з конкуренцією воротарів за місце в основі?

– Звісно, що конкуренція в мене буде серйозною. У командах із вищої ліги завжди серйозна конкуренція, особливо це стосується воротарської позиції. Адже на полі лише один кіпер, а в команді, як правило, декілька стражів воріт. “Металіст” не є якоюсь дворовою командою. Перед клубом поставлено серйозні завдання. Тож треба буде добре попрацювати, щоб заслужити місце в основі.

Розмовляв Гліб Ваколюк Львівський футбол

Просмотров: 796 | Добавил: lviv-football | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:

Форма входа
Календарь новостей
«  Февраль 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Copyright MyCorp © 2024
Хостинг от uCoz