Пятница, 2024-03-29, 1:10 PM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта
Наш опрос
Чи згідні ви проведенню турніру Кубок "Лева"
Всего ответов: 216
Главная » 2007 » Февраль » 1 » Очне побачення старих знайомих. Наш суперник - "Динамо" (Тбілісі)
Очне побачення старих знайомих. Наш суперник - "Динамо" (Тбілісі)
6:52 PM
Свій заключний контрольний поєдинок на першому тренувальному зборі в Туреччині „Карпати” проведуть 2 лютого проти найтитулованішої команди Грузії тбіліського „Динамо”.

Вболівальники зі стажем тбіліське „Динамо” союзних часів пам’ятають як чи не найгрізнішого суперника для московських та українських клубів у чемпіонаті колишнього СРСР. За свою історію команда зі столиці Грузії 20 разів пробивалася до трійки призерів союзного чемпіонату, а в 1964 і 1978 роках ставала володарем „золота”. Двічі підкорювали грузини і кубкову вершину – у 1976 і 1979 роках. А найгучнішого успіху динамівці досягли в 1981 році, коли під орудою легендарного тренера Нодара Ахалкаци в фіналі Кубка володарів кубків європейських країн з рахунком 2:1 взяли гору над представником колишньої НДР „Карл Цейсс” з Йєни.

Проте тбіліське „Динамо”, яке завжди мало чимало прихильників далеко за межами Грузії, любили перш за все за його гру. Адже на тлі інших провідних клубів СРСР грузинські майстри в усі часи виділялися перш за все чудовою технікою володіння м’ячем та сповідуванням атакувального футболу. Навіть важко собі уявити, щоб такі віртуози м’яча як Давід Кіпіані, Монучар Мачаідзе, Володимир Гуцаєв чи Віталій Дараселія, грали від оборони.

Проте після розвалу СРСР динамівці Тбілісі, як і загалом грузинський футбол, потрапили в затяжну кризу. Щобільше, поступово всенародні улюбленці Грузії примудрилися втратити лідерські позиції навіть на внутрішній арені. Вигравши перші десять (1990 – 1999) чемпіонатів країни, „Динамо” за останні сім сезонів завоювати національне „золото” спромоглося лише двічі – у 2003 і 2005 роках.

Непереконливо тбілісці діяли і в першій частині сезону 2006/2007. Спочатку команда невдало зіграла в Кубку Інтертото UEFA, де обігравши на старті вірменський „Кілікія” (5:1 і 3:0), вже в другому раунді двічі поступилася посередньому австрійському „Ріду” – 1:3 і 0:1. Ця невдача, до якої додалися ще й дві поразки в чемпіонаті Грузії від земляків з „Амері” (0:2) та кутаїського „Торпедо” (0:1), змусила керівництво клубу піти на заміну головного тренера. Замість Кахи Качарави, який пропрацював з командою лише кілька місяців, новим коучем „Динамо” став 64-річний Душан Угрін. Президент ФК „Динамо” Бадрі Патаркатішвілі сподівається, що досвідчений чех, який десять років тому національну збірну своєї країни вивів у фінал Euro-1996, зможе значно підняти рівень гри тбілісців.

Наразі щоправда особливо тішитися нічим. Навіть перемога над лідером чемпіонату „Олімпі” з Руставі (2:1) не дозволила „Динамо” за підсумками першого кола піднятися вище п’ятого місця. Адже вже під орудою Душана Угріна команда зазнала ще двох поразок – від ФК „Зестафоні” (0:1) і ВІТ-„Джорджія” (0:1). Отож на зимові канікули динамівці пішли з п’ятиочковим відставанням від „Олімпі”, посідаючи п’ятий рядок турнірної таблиці.

Підготовку до другої частини сезону „Динамо” розпочало в Бакуріані, де закладався фундамент функціональної підготовки. А з 9-го по 20-те січня підопічні Душана Угріна провели перший закордонний збір в Туреччині. Саме в Антальї до команди приєдналися двоє новачків: тепер вже екс-капітан ВІТ-„Джорджії”, найкращий гравець національного чемпіонату минулого року Давід Дігмелашвілі та досвідчений австралійський легіонер Нед Зеліч, за плечима якого виступи в дортмундській „Боруссії”, „Мюнхені-1869”, „Айнтрахті” з Франкфурта-на-Майні та інсбрукському „Тіролі”. Зазначимо, що Зеліч на момент появи в команді був єдиним (!) іноземцем у складі „Динамо”. Минулого року грав ще бразилець Жосімар Амбросіо (провів 26 матчів, у яких забив 1 гол), але по завершенні першого кола він залишив Тбілісі.

Окрім тренувань, динамівці зіграли і три контрольних поєдинки, два з яких проти українських клубів. З ФК „Харків” команда Душана Угріна розійшлася миром (1:1), а от запорізькому „Металургу” програла з мінімальним рахунком 1:2. Натомість російський „Терек” з Грозного завдяки влучному удару Давіда Одікадзе на 44-й хв. „Динамо” обіграло – 1:0.

У Тбілісі динамівці були рівно тиждень. Проте підготовка до весняних баталій не зупинялася ні на день. А перед відльотом на другий закордонний збір то тієї ж таки Туреччини, „Динамо” зіграло контрольний поєдинок з представником елітного дивізіону чемпіонату Азербайджана „Шахдаг” (Кусари). Два влучних удари забезпечили перемогу підопічним Душана Угріна – 2:0. Зазначимо, що в цьому матчі вперше динамівську футболку одягнув потенційний новачок команди, білоруський легіонер Роман Гаркуша. До приїзду в Тбілісі 23-річний лівий захисник захищав кольори лідера чемпіонату Білорусі БАТЕ. Вболівальники „Динамо” сподіваються, що підсилять гру їхньої улюбленої команди і нині вже екс-форварди ВІТ-„Джорджія” та руставської „Олімпі” відповідно Георгій Пейгрішвілі та Іраклій Сірбіладзе. А вже в Антальї, куди динамівці прибули 27-січня, до команди приєднався ще один потенційний легіонер, 26-річний вихованець бразильського „Сан-Пауло” Фабіо Маркос Дос Сатош, який раніше виступав за клуби Індонезії та Китаю.

Упродовж поточного збору, який триватиме до 7-го лютого, „Динамо” базуватиметься в готелі Blue Sea в Сіде. Щодня проводяться два тренування. А окрім того в програмі збору п’ять контрольних поєдинків. В першому з них, який відбувся 29-го січня, команда Душана Угріна зіграла з маріпольським „Іллічівцем”, для якого це також був прем’єрний спаринг на другому зборі в Туреччині.

Цей поєдинок „Динамо” провело в такому складі: Грішикашвілі, Г. Кашіа, Ш. Кашіа, Томашвілі, Гаркуша, Джанашіа, Хмаладзе, Кобахідзе, Хуцишвілі, Двалі, Дос Сатош. По ходу зустрічі на заміну виходили: Лоріа, Нозадзе, Одікадзе, Дігмелашвілі, Меребашвілі, Іашвілі, Пейгрішвілі, Чірікашвілі.

Гра пройшла за значної переваги „внучат Ілліча”, а рахунок було відкрито на 36-й хв. Добре знаний в Україні вірменський форвард Ара Акобян, який знаходиться в „Іллічівці” на оглядинах, після розіграшу штрафного удару виявився найспритнішим у карному майданчику грузинів – 1:0. А одразу після відновлення гри в другому таймі про свої снайперські здібності нагадав Іван Кривошеєнко, який упродовж п’яти хвилин двічі примушував капітулювати кіпера „Динамо” Георгія Лоріа, який в перерві замінив Сосо Грішикашвілі. На 52-й хв. Кривошеєнко першим відгукнувся на передачу Дмитра Єсіна з правого флангу і на ближній штанзі переправив м’яч у сітку – 2:0. А за п’ять хвилин Іван чітко реалізував пенальті, яке сам же і заробив (форварда „Іллічівця” збив воротар „Динамо”). Отож 3:0 на користь підопічних Івана Балана.

Позавчора динамівці провели свій другий поєдинок, в якому перемогли полтавську „Ворсклу” – 2:0.

До речі, якщо „зелено-білі” перший офіційний матч у 2007 році проведуть на своєму полі 4-го березня з криворізьким „Кривбасом”, то для „Динамо” друга частини сезону розпочнеться 18-го лютого першим чвертьфінальним поєдинком Кубка Грузії проти земляків з „Амері” (матч-відповідь 6-го березня). Можна не сумніватися, що поєдинок колишніх співвітчизників буде корисним для обох команд.

„Динамо” (Тбілісі) – 2007*

воротарі – Сосо Грішикашвілі (1973), Звіад Стуруа (1978), Георгій Лоріа (1986);

захисники – Гурам Кашіа (1987), Шота Кашіа (1984), Давід Гігаурі (1986), Гулверд Томашвілі (1988), Левон Акобія (1980);

півзахисники – Шота Грігалашвілі (1986), Левон Хмаладзе (1985), Лаша Нозадзе (1980), Міхаіл Крутішвілі (1979), Георгій Нергадзе (1982), Георгій Меребашвілі (1986), Алєксандр Кобахідзе (1987), Кахі Махарадзе (1987), Іраклій Чірікашвілі (1987), Георгій Наваловскі (1987), Давід Одікадзе (1981), Шота Бабунашвілі (1980);

нападники – Сандро Іашвілі (1985), Міхаіл Бобохідзе (1981), Жаба Двалі (1985), Мате Вацадзе (1988), Ладо Ахалая (1982), Замір Джанашіа (1988);

президент клубу – Бадрі Патаркатішвілі;

головний тренер – Душан Угрін (1943);

тренери – Каха Качарава (1966), Гела Чантурія (1964);

спортивний директор – Гія Джишкаріані (1967);

менеджер – Гія Імнадзе (1967).

* – вказані лише гравці, в яких діючий контракт з клубом, або які в „Динамо” грають в оренді.

Іван ДУПНАК, Інформаційний центр ФК "Карпати"

Просмотров: 722 | Добавил: lviv-football | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:

Форма входа
Календарь новостей
«  Февраль 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Copyright MyCorp © 2024
Хостинг от uCoz