Пятница, 2024-04-26, 5:13 PM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта
Наш опрос
Чи згідні ви проведенню турніру Кубок "Лева"
Всего ответов: 216
Главная » 2007 » Январь » 27 » „Вісла” (Краків): єврорекорд „Білої зірки”. Представляємо наступного суперника ФК "Карпат"
„Вісла” (Краків): єврорекорд „Білої зірки”. Представляємо наступного суперника ФК "Карпат"
4:39 PM
30 січня львівські „Карпати” проведуть третій спаринг-матч в Антальї. Суперник „зелено-білих” більш ніж принциповий – краківська „Вісла”. Не варто забувати, що 14 липня 1894 року відбувся перший організований футбольний матч на українських землях. Тоді між собою зійшлися „прапрапрадідусі” „Карпат” та „Вісли” – збірні Львова та Кракова. Львів’яни перемогли, а кожна наступна зустріч була не менш принциповою.

Хоча йдеться про звичайні контрольні матчі, що не дадуть командам ані очок, ані рейтингу в різноманітних таблицях, для молодої львівської команди просто необхідно грати з іноземними клубами. Досвід для неї можна здобути саме в таких матчах. До того ж краківська команда за набором виконавців є доволі сильною. Більше того, відразу шестеро гравців „Вісли” є збірниками „Кадри”. Це воротар Маріуш Павелек, захисники Адам Кокошка, Даріуш Дудка та Аркадіуш Гловацкі, а також хавбеки Радослав Соболєвскі та Якуб Блащиковскі. Досить непогано у минулому сезоні проявили себе і легіонери. Зокрема, найкращим бомбардиром «Вісли» у першому колі чемпіонату Польщі став 33-річний бразильський захисник (!) Клебер Гуедес де Ліма, який забив 5 голів. Перед «Віслою» бразилець п’ять сезонів відіграв за португальську «Віторію Гімараєш». 4 м’ячі в активі форварда Павела Брожка. По 3 голи забили ще двоє нападників «червоно-біло-блакитних» - серб Бранко Радовановіч та Павел Кришаловіч, який у зимове міжсезоння залишив краківський клуб.

Проте нині „Вісла” ніяк не може набрати оптимальної форми. Після першого кола «Вісла», що грає зараз під керівництвом сербського тренера Драгоміра Окуки, посідає 5 місце польської „Оранж-екстра-кляси”. Краків’яни набрали після 15 матчів 25 очок і п’ятьма пунктами поступаються лідерові чемпіонату «ГКС» (нагадаємо, що футболістів з Белхатува «Карпати» обіграли в товариському матчі кілька місяців тому).

Звісно, фани „Вісли” від такого результату не в захваті, адже 2006 рік був для команди ювілейним: краківському клубові виповнилося 100 років. Цікаво, що одним з етапів святкування, що триває й досі, стала виставка «Біла зірка – історія, повна блиску». На виставці, що триватиме місяць, представлено чимало експонатів з історії «Вісли», наданих як клубом, так і простими вболівальниками. Нагадаємо, що суперник „Карпат” - 11-разовий чемпіон та 10-разовий віце-чемпіон Польщі, 4-разовий володар та 5-разовий фіналіст Кубка Польщі. Найвище досягнення в єврокубках – чвертьфінал Кубка чемпіонів 1979 року. Проте найголовнішим досягненням „Білої зірки” є рекорд Європи - з 16 вересня 2001 до 11 листопада 2006 року команда не програвала вдома аж 73 матчі!

Цікаво, що історія „Вісли” схожа з історією „Карпат”. Після Другої Світової війни «Вісла» відійшла в підпорядкування до Міністерства внутрішніх справ Польщі і залишалася «міліцейською» командою аж до 1990 року. Повна назва команди тоді звучала «Гвардія-Вісла» (Краків), хоча фани ігнорували приставку «Гвардія», так само, як і львівські фани ігнорували приставку „СКА”...

„Вісла” прилетіла до Туреччини на кілька днів раніше за львівську команду і поселилася в 5-зірковому готелі „Кремлін”, що є копією собору Василя Блаженного у Москві. Команда вже навіть встигла провести перший контрольний поєдинок. Суперниками краків’ян став грозненський „Терек”. „Вісла” легко перемогла свого опонента з рахунком - 5:2. Окрім „Терека” та „Карпат”, „Вісла” проведе в Туреччині ще 4 поєдинки. Її суперниками будуть київський „Арсенал”, дрезденське та загребське „Динамо”, а також сплітський „Хайдук”. На офіційному сайті клубу навіть з’явилося голосування: кого уболівальники «Вісли» вважають найсильнішим з-поміж усіх спаринг-партнерів. Найсильнішим суперником фани «білої зірки» називають загребське «Динамо». На другому місці ще одна хорватська команда – «Хайдук». Замикає першу трійку найнезручніших, на думку фанів, спаринг-партнерів київський «Арсенал». Далі йдуть дрезденське „Динамо”, „Терек” та „Карпати”... Як бачимо, краківські фани ще довго пам’ятатимуть поразку 113-річної давнини.

Ростислав Ящишин, Роман Яворський, Інформаційний центр ФК „Карпати”

Просмотров: 913 | Добавил: lviv-football | Рейтинг: 5.0/2 |
Всего комментариев: 2
2 lviv-football  
0
Згідни biggrin

1 Артем  
0
"Карпати" 1-0 "Вісла" :-)

Имя *:
Email *:
Код *:

Форма входа
Календарь новостей
«  Январь 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Copyright MyCorp © 2024
Хостинг от uCoz