Суббота, 2024-05-04, 8:12 AM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта
Наш опрос
Чи згідні ви проведенню турніру Кубок "Лева"
Всего ответов: 216
Главная » 2007 » Январь » 25 » Львівські депутати виганяють «Карпати» з рідного міста
Львівські депутати виганяють «Карпати» з рідного міста
9:16 AM
Львів залишиться без великого футболу. Це станеться, якщо міські депутати цього четверга вкотре відмовляться підтримати ухвалу про передачу футбольному клубу «Карпати» в оренду стадіон «Україна». А всьому винен новорічний, а згодом різдвяний розслабон: не хочуть міські обранці вчитуватися в рядки ухвали і нарешті ознайомитися з її змістом.

Напередодні Нового року футбольний клуб «Карпати» мав би отримати мало не новорічний подарунок від міської ради – рішення про передачу у довготермінову оренду фактично свого рідного стадіону «Україна». Однак попри всі сподівання «Карпати» так і не дочекалися від міських депутатів прийняття ухвали «Про затвердження попереднього договору, укладеного між Львівською міською радою та ТзОВ «Клуб професійного футболу «Карпати».

Нагадаємо, що ця ухвала стала продуктом домовленостей, які були досягнуті 20 листопада між професійним клубом та міською владою за посередництва «миротворців» з Києва: президента ПФЛ Равіля Сафіуліна, екс-міністра з питань молоді та спорту Юрія Павленка та голови профільного комітету Верховної Ради Миколи Томенка. А передувала миротворчій акції «зелено-біла» революція, коли тисячі львів’ян вийшли під стіни Ратуші і на вулиці Львова, щоб висловити свою підтримку «Карпатам». Тоді виглядало на те, що тривалому протистоянню між міською владою і футбольною командою нарешті покладено край, і стадіон «Україна» таки перейде і оренду футбольного клубу. Однак пройшов якийсь місяць і з’ясувалось, що досягнуті домовленості знову перебувають на межі зриву. Міські депутати 28 грудня минулого року відмовилися підтримати проект ухвали через те, що не встигли ознайомитися з його змістом. Свята, от депутати і розслабились.

Святковий розслабон

Отож, маємо ситуацію, коли єдиний представник Західної України у вищій футбольній лізі через розслабон депутатів ризикує втратити наступного сезону прописку в елітному дивізіоні. Більш того, «дика» непослідовність влади щодо розв’язання питання оренди стадіону уже відібрала у «карпатівців» купу часу, такого потрібного для проведення реконструкції «України». А через це ПФЛ України може позбавити команду права виступати у вищій лізі.

Вся епопея зі стадіоном – своєрідний лакмусовий папірець на європейськість львівської влади. Як кажуть, не можеш допомогти, то принаймні не заважай. Але наші депутати, схоже, в піку декларативній європейськості міста робили і можливо робитимуть все, аби довести свою «совковість». Мова про їх небажання цивілізовано вирішити проблему стадіону «Україна»: мовляв, потрібна модернізація стадіону – робіть, але за оренду платіть за старим тарифом. А про довготермінову оренду з владою донедавна говорити було узагалі зась. Тобто, клуб має витрачати гроші на реконструкцію стадіону, не маючи жодних прав на нього. Так було до «зелено-білої» революції, до історичного попереднього договору між міською радою та «Карпатами». Як воно буде далі – невідомо. Поки що маємо лише розслабон депутатів 28 грудня та похмурі перспективи щодо можливого чергового голосування 25 січня.

Річ у тому, що за словами голови комісії з питань молоді та спорту Львівської міської ради Юрія Кардашевського, існує велика ймовірність того, що депутати знову не підтримають проект ухвали про передачу в оренду ФК «Карпати» стадіону «Україна». На думку головного спортовця міськради, підготовлений проект ухвали є не менш сирим, ніж попередній: «Депутати зможуть пред’явити претензії «Карпатам» через існування боргу клубу перед «Спортресурсом». Завадити прийняттю ухвали може також відсутність реальної оцінки майна спортивного комплексу, на який претендує футбольний клуб».

Психологія «стрілочників»

Найцікавішим в контексті очікуваного рішення щодо оренди «України» є те, що від 28 грудня минулого року фактично нічого не було зроблено для того, щоб з’ясувати ті нюанси, які, власне, завадили депутатам прийняти ухвалу минулого разу. Голови фракцій міської ради станом на вівторок ще не отримали остаточного проекту ухвали від профільного комітету. Та й сама практика розпочинати вивчати такі важливі питання в останній день перед тим, як треба прийняти офіційне рішення, викликає як мінімум здивування. Хіба це не ознака згадуваної «совковості». З іншого боку, якщо така практика не є звичайною неорганізованістю, тоді це дуже зручний спосіб пояснити власне небажання вирішити раз і назавжди питання оренди стадіону. За такою умови депутати завжди зможуть «спихнути» все на непідготовленість, бо мовляв їм пізно роздали документи, на погану роботу секретаріату… Коротко кажучи, завжди можна буде перекласти відповідальність за свою бездіяльність на «стрілочників».

Особливо цікавою виглядає позиція секретаря міської ради Володимира Квурта, який, на відміну від багатьох інших депутатів, причиною неголосування за старий проект ухвали вважає не якісь робочі моменти, а відсутність взаєморозуміння між міськими очільниками та керівниками клубу. Таку думку він висловив кореспонденту ЗІКу. Судячи зі слів секретаря ради, є підстави очікувати, що до моменту голосування за новий доопрацьований проект, тобто до 25 січня, взаєморозуміння не побільшає. А це означає, що «Карпати» і надалі залишатимуться у підвішеному стані.

Щоб вистачило совісті і не забракло розуму

Натомість у футбольному клубі поки що вірять, що міські депутати не захочуть ставити під загрозу існування у Львові команди вищої ліги. Генеральний директор ФК «Карпати» Олександр Єфремов, коментуючи ЗІКу ситуацію довкола стадіону, заявив, що надіється на те, що у міській раді вистачить здорового глузду вирішити проблему оренди так, як це було домовлено між клубом та міським головою Андрієм Садовим.

Хай там як, чекати залишилося недовго. Яка доля ухвали «Про затвердження попереднього договору, укладеного між Львівською міською радою та ТзОВ «Клуб професійного футболу «Карпати», довідаємося вже у четвер. Головне, щоб міські обранці не забули, що вони вирішуватимуть не за звичайне господарське питання, а долю львівського, навіть певною мірою західноукраїнського футболу. Якщо ж все-таки міській владі не вистачить розуму і не забракне совісті дотримати своїх попередніх обіцянок, то вже наступного сезону Львів може втратити флагмана галицького футболу. І тішитимуть своєю грою наші футболісти око чужого вболівальника.

Петро Марич, Західна інформаційна корпорація

Просмотров: 817 | Добавил: lviv-football | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:

Форма входа
Календарь новостей
«  Январь 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Copyright MyCorp © 2024
Хостинг от uCoz