Пятница, 2024-04-26, 2:01 AM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта
Наш опрос
Чи згідні ви проведенню турніру Кубок "Лева"
Всего ответов: 216
Главная » 2007 » Январь » 22 » „Спецназ” до висадки в Антальї готовий
„Спецназ” до висадки в Антальї готовий
1:41 PM
Перший тренувальний збір нинішньої зими воротарі “Карпат” за ініціативи Богдана Стронціцького, який у тренерському штабі “зелено-білих” відповідає за підготовку кіперів, провели окремо від польових гравців. Останні під орудою головного тренера Олександра Іщенка з 8-го по 18-те січня фундамент функціональної готовності закладали в Трускавці. А підопічні Богдана Стронціцького в ті ж терміни за спеціально розробленою програмою проводили заняття на клубній базі в Брюховичах, а також у гімнастичному залі СКА та в спорткомплексі ветеринарної академії.

У тренувальному зборі воротарів було задіяно 11 осіб. Окрім кіперів головної команди Андрія Тлумака, Юрія Мартищука і Мацея Налєпи (польський легіонер нарешті залікував всі свої травми) та новачка Андрія Новака, до занять було залучено Юрія Паньківа, який повернувся з оренди у ФК “Львів”, а також воротарів другої команди та перспективних вихованців старших класів СДЮСШОР “Карпати” і УФК. Одна з ідей проведення спеціального збору для воротарів полягала саме в тому, щоб молоді, тренуючись пліч-о-пліч зі старшими колегами, набиралися досвіду та брали з них приклад. Окрім того, як зазначив Богдан Стронціцький, саме очне порівняння з майстрами більш високого класу дозволяє визначити перспективність того чи іншого молодого воротаря. Адже за нинішніх часів значно вигідніше готувати свої кадри, аніж потім шукати кваліфікованих майстрів в інших клубах.

Упродовж десяти днів проводилося по два тренування. Одне з них - в Брюховичах, де основну увагу приділяли розвитку швидкісно-силових якостей та витривалості. Щодня на хлопців очікував „улюблений” шестикілометровий крос по пересічній місцевості, а також найрізноманітніші стрибки. За бажанням, можна було позайматися і в тренажерному залі. Треба віддати належне професіональному ставленню „зелено-білих” кіперів до своєї підготовки: хоча заняття на тренажерах не були обов’язковими, в залі дуже рідко було пусто.

А от друге тренування проходило на виїзді. Через день бригада Стронціцького відвідувала гімнастичний зал СКА та спорткомплекс ветеринарної академії. Якщо на базі в Брюховичах відвідування тренажерного залу було справою абсолютно добровільною, то в залі СКА Андрій Тлумак та його партнери на тренажерах займалися вже за спеціально розробленою програмою. Але робота на тренажерах проводилася наприкінці заняття. А в основній частині було багато вправ з гімнастики, акробатики та стрибків на батуті, які особливо полюбили хлопці.

Підбір вправ саме з цих видів спорту при підготовці воротарів до нового сезону не є випадковим, адже в грі кіперу дуже часто, аби ліквідувати небезпеку біля своїх воріт, доводиться демонструвати неабияку гімнастично-акробатичну майстерність. Зазначимо, що хлопці, хоч і не все в них виходило з першого разу, з великим задоволенням працювали під керівництвом професіональних фахівців, яких було залучено до проведення тренувань.

Особливо до вподоби карпатівським стражам воріт було займатися аеробікою, викладач якої Віка стала справжньою улюбленицею всієї команди. І справа не лише в чарівності Віки, а й в тому, як натхненно вона проводила заняття. Тай навантаження на її заняттях були чималі. Зокрема, Мацей Налєпа зізнався, що так, як Вік, його ще не „ганяв” жоден тренер. І хоча сказано це було напівжартівливим тоном (Мацей добре знаний у клубі дотепник), було помітно, що в словах польського легіонера є чимала доля правди.

На жаль, не обійшлося на зборі і без травм. За чотири дні до завершення збору ушкодження сідничного м’яза лівого стегна зазнав Юрій Мартищук. Через це він змушений був в останні дні займатися за індивідуальним графіком. Щоправда, лікарі прогнозують, що вже у Туреччині Юрко зможе тренуватися в загальній групі. А загалом до Туреччини на перший збір летить квартет воротарів. Окрім Юрія Мартищука, це Андрій Тлумак, Мацей Налєпа та новачок команди 18-річний Андрій Новак.

Іван Дупнак

Просмотров: 846 | Добавил: lviv-football | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:

Форма входа
Календарь новостей
«  Январь 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Copyright MyCorp © 2024
Хостинг от uCoz