Пятница, 2024-04-19, 8:04 AM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта
Наш опрос
Чи згідні ви проведенню турніру Кубок "Лева"
Всего ответов: 216
Главная » 2007 » Март » 18 » "Карпати" подають апеляцію на рішення КДК ФФУ
"Карпати" подають апеляцію на рішення КДК ФФУ
3:40 PM
Апеляційний комітет ФФУ
03150, м.Київ, вул. Лабораторна, 1

Скаржник: Товариство з обмеженою відповідальністю „Клуб професійного футболу „Карпати”
79019, м.Львів, вул. Б. Януша, 1
ЄДРПОУ 31805003,
Р/р 26005000589001 у ВАТ КБ «Надра» ЛРУ,
МФО 325978

Апеляційна скарга на рішення КДК ФФУ від 16 березня 2007р.

Рішенням Бюро ПФЛ від 14 березня 2007р. матч основного та дублюючого складів команд „Карпати” Львів – Металіст” Харків було перенесено з відповідно 17 та 18 березня 2007р. на пізніший термін у зв’язку із захворюванням восьми футболістів ФК „Карпати” Львів. Рішенням КДК ФФУ від 16 березня 2007р. вищевказане рішення Бюро ПФЛ було скасовано.
Рішення КДК ФФУ прийнято з цілим рядом порушень, перевищенням повноважень і підлягає скасуванню з наступних підстав:

1. Станом на день подання клопотання у Бюро ПФЛ у складі ФК „Карпати” були хворими 8 чоловік, ситуація з кількістю хворих не є стабільною, кількість хворих посійно зростає (станом на день розгляду питання Контрольно-дисциплінарним комітетом ФФУ кількість хворих становила 12 чоловік, станом на день подання апеляційної скарги - 14 чоловік), що свідчить про епідемію у команді. Вищевказана ситуація підтверджується і медичними довідками Львівського обласного фізкультурного диспансеру , а також наданими в розпорядження Бюро ПФЛ результатами клінічних аналізів. Керуючись наявними доказами та фактичною ситуацію в клубі, Бюро ПФЛ, керуючись п.7 ст. 14 Регламенту скористався виключним правом переносу календарного матчу.

2. ч.2 ст. 27 Дисциплінарних правил ФФУ вказує на те, що КДК розглядає питання щодо порушень Статуту та інших регламентних документів ФФУ, по-перше ФК „Карпати” проаналізувавши вищевказані акти не знайшов у них жодних норм які б могло порушити рішення Бюро ПФЛ, по-друге скасувавши рішення Бюро ПФЛ не зазначив жодної обставини на підставі якої було прийнято таке рішення і у чому вбачається порушення з боку Бюро ПФЛ при прийнятті ним рішення про перенос матчу. Крім того, відзначаємо, що розгляд таких справ не відноситься до компетенції КДК ФФУ і дисциплінарні правила ФФУ не розповсюджуються на справи про перенос матчів, оскільки, відповідно до положень ст.ст. 1, 2, 8, 9 Дисциплінарних правил ФФУ, положень гл. XIV Статуту ФФУ – дисциплінарні правила застосовуються при розгляді дисциплінарних справ, справ про дисциплінарні проступки та застосування дисциплінарних санкцій. Справа про перенос календарної гри не являється дисциплінарним проступком та дисциплінарна санкція не застосовується.
3. КДК ФФУ відповідно до положень п.2 ст. 31 Дисциплінарних правил зобов’язаний повідомити усі зацікавлені строни про дату розгляду справи у письмовій формі. ФК „Карпати” не було повідомлено про таку дату, тим самим КДК ФФУ позбавив нас можливості захистити свої права та законні інтереси.

4. Не відповідає дійсності теза про те, що у практиці національних чемпіонатів Європи немає випадків переносу матчів у зв’язку із хворобою, - таке траплялось неодноразово і у багатьох країнах, для того, щоб це з’ясувати КДК ФФУ необхідно було просто звернутись до відповідних органів ФІФА та УЄФА та отримати відповідну довідку.

5. Відповідно до п.5 ст.1 статуту ФФУ „Правовою основою діяльності ФФУ є Конституція України та чинне законодавство України”.

Згідно із загальними положеннями чинного законодавства, наприклад п.2 ст. 98 ЦК України розділу „Загальні положення про юридичну особу” - рішення приймаються простою більшістю від числа присутніх, якщо інше не встановлено установчими документами або законом.

Оскільки ні статутом ФФУ ні Дисциплінарними правилами не встановленого іншого порядку прийняття рішень – рішення КДК ФФУ приймаються простою більшістю голосів –тобто більшістю від кількості присутніх. На засіданні були присутніми 6 чоловік за скасування рішення Бюро ПФЛ проголосувало 3 чоловіки – що становить половину від кількості присутніх, але не більшість. У зв’зку з вищенаведеним рішення не може вважатись прийнятим.

Рішення КДК ФФУ є упередженим, оскільки відомі випадки коли при такій єпідеміологічній ситуації матчі переносились, але чомусь у випадку з „Карпатами” на це ніхто не зважив. До того ж, медична комісія, яка 15.03.2007р. за дорученням КДК обстежила лише 2 хворих з 12 наявних не мала змоги надати повної інформації про епідеміологічну ситуацію в команді.
Оскаржуване рішення КДК ФФУ просто у відкритій формі знехтувало правилами „fair-play”, свідомо поставивши одну команду у безвихідне становище, а іншу у наперед виграшні умови.

Повідомляємо, що оскільки відповідно до положень п.2 ст.25 Дисциплінарних правил ФФУ КДК – орган першої інстанції, Апеляційний комітет – орган другої інстанції та відповідно до п.2 ст. 28, п.6 ст. 33, положень ст.223 ЦПК України рішення саме Апеляційного комітету є остаточним і обов’язковим – ФК „Карпати” не будуть виконувати рішення КДК ФФУ поки рішення з цього приводу не прийме Апеляційний комітет.

У зв’язку з вищенаведеним, керуючись ст.33 Дисциплінарних правил ФФУ,-

ПРОШУ:

1. Скасувати рішення КДК від 16 березня 2007р.

Генеральний директор ТзОВ „КПФ”Карпати” Єфремов О.А.

Просмотров: 1150 | Добавил: lviv-football | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:

Форма входа
Календарь новостей
«  Март 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Copyright MyCorp © 2024
Хостинг от uCoz