Пятница, 2024-04-19, 10:53 AM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта
Наш опрос
Чи згідні ви проведенню турніру Кубок "Лева"
Всего ответов: 216
Главная » 2007 » Март » 16 » Богдан Бандура: "У нас не повинно бути слабких ланок"
Богдан Бандура: "У нас не повинно бути слабких ланок"
3:42 PM
16 березня, за кілька днів до старту другого кола чемпіонату України з футболу серед команд першої ліги, у конференц-залі стадіону СКА відбулась прес-конференція за участю президента ФК „Львів” Юрія Кіндзерського, головного тренера команди Богдана Бандури і директора клубу Ростислава Заремби. Під час спілкування з журналістами вони розповіли про підготовку львів’ян до сезону, новачків команди, а також поділились своїм баченням перспектив „Львова” у першій лізі.

Як пройшли збори команди?

Богдан Бандура: Всі тренувальні збори ми проводили в Криму. На других зборах половина команди перехворіла, хоча така ситуація була не тільки у нас, а майже у кожному клубі. Щодо третіх зборів, то на заваді стала погана погода: через мокрі поля ми, на жаль, навіть відмінили останню гру. Проте я вважаю, що збори пройшли непогано і цілком задоволений підготовкою команди до сезону.

Що Ви можете сказати про тих футболістів, які підсилили ФК „Львів”?

Богдан Бандура: Чи підсилять вони гру команди, побачимо під час чемпіонату. А тими гравцями, які приєдналися до ФК „Львів”, ми задоволені. Єдиний негативний момент – це травма Любомира Гальчука, яку він отримав на других зборах. На жаль, поки що він не тренується у загальній групі, а працює за індивідуальною програмою.

Чи повністю укомплектована команда до сезону?

Богдан Бандура: Якщо ми й будемо запрошувати ще когось, то хіба що молодих футболістів. Ми переглядали групу молодих хлопців 1989 р. н., і взяли лише одного футболіста – Євгена Заречнюка, яким ми дуже задоволені. Як піде йому гра в чемпіонаті, побачимо. Будемо сподіватися, що він проявлятиме себе так само.

Перед початком чемпіонату команда мала намір потрапити в першу шістку. Чи змінились амбіції команди після першого кола?

Юрій Кіндзерський: Команди сформувалась менше року тому, але ми вже тоді заявляли, що хочемо за підсумками цього сезону зайняти 5 місце, а за результатами першого кола – 10 місце. З певних причин ми опинились на 12-му. Але я думаю, це не зашкодить нам досягнути нашої мети. Це, мабуть, підсвідомо наводить нас на думку, що команда, яка потрапить у п’ятірку кращих у першій лізі не буде пасти задніх, а з амбіціями дивитиметься вперед. Ми формуватимемо клуб, який був би здатен поборотися за перші місця в лізі.

Чи можна сподіватись на реконструкцію стадіону СКА?

Юрій Кіндзерський: Звичайно, стадіон СКА далеко не відповідає тим вимогам, які є на сьогодні. Але я думаю, що, в першу чергу, сам газон і такі необхідні атрибути, як роздягальні та трибуни, будуть готові до того, щоб достойно зустріти наших уболівальників, яких ми чекаємо на першому нашому матчі проти ФК „Миколаїв”. Ми зробили все можливе, щоб стадіон на сьогодні відповідав хоча б мінімальним вимогам. Стадіон СКА належить Міністерству оборони. Його реконструкція обійдеться дорожче, ніж будівництво нового стадіону. Якби в чиновників була змога виділити нам землю достатніх розмірів для будівництва, то я щонайменше профінансував би початок будівництва нового стадіону і знайшов би інвесторів. На жаль, поки що, до нас таких пропозицій не надходило.

Чи працює ФК „Львів” над фан-рухом?

Ростислав Заремба: Перші кроки в цьому напрямку вже зроблено. Ми розуміємо, що фан-рух і співпраця з фанатами – дуже важливі речі. Зараз ми над цим працюємо: у першому колі організована група вболівальників вже двічі була на виїзних матчах ФК „Львів” (в Івано-Франківську на матчі проти „Спартака” і в Києві на поєдинку проти ЦСКА). Клуб зі свого боку допомагав їм з транспортом і забезпечував атрибутикою. Це були пробні кроки і до цього сезону ми підготуємося краще. Я думаю, що співпраця з уболівальниками вийде на якісніший рівень.

Якщо б можна було повернути час назад, ви б погодилися створити ФК „Львів”?

Юрій Кіндзерський: Зважаючи на те, як до нас відносяться уболівальники, що не дивлячись на наші труднощі нас розуміють і ходять на матчі, підтримують, я думав би рівно на одну хвилину довше, ніж тоді, коли мені вперше запропонували покрити борги „Газовика-Скали” і створити новий клуб. Хотілося б трохи більше уваги зі сторони комерційних структур міста Львова в якості співпраці.

До команди приєдналося багато новачків. Наскільки зіграна команда?

Богдан Бандура: Ми поміняли команду практично на 50 відсотків. Дванадцять футболістів ми відпустили, а одинадцятьох взяли нових. Звичайно, хотілось би більше часу на підготовку, щоб гравці змогли відчути один одного. Бо неможливо, щоб за три місяці команда була зіграна на 100%. Сподіватимемось, що ми взяли кваліфікованих футболістів і вони швидко знайдуть спільну мову. Хоча прогрес команди у цьому напрямку очевидний. Ігри, які ми проводили на перших зборах – це одне, а зовсім інше – на третіх зборах. Відчувалося, що хлопці один одного починають розуміти.

Пане Богдане, у першому колі у Вас була проблема з воротарями. А яка зараз ситуація?

Богдан Бандура: Справді, у нас були проблеми з голкіперами. На сьогодні ми взяли двох досвідчених воротарів – Мар’яна Марущака з київського ЦСКА і досвідченого 33-річного Ігоря Білана з „Динамо-Ігросервісу”. Ми хотіли, щоб другий воротар був молодшого віку, на перспективу. Але в даному випадку в нас не було великого вибору. Тому ми зупинилися на цих кандидатурах. Також до команди приєднався молодий хлопчина 1988 р. н. – Андрій Радь. На жаль, на останніх зборах він вибив плече. Загалом, роботою воротарів я цілком задоволений.

Чи визначились Ви, хто буде основним воротарем?

Богдан Бандура: Кілька днів тому ми грали проти „Закарпаття”. Так сталося, що молодий воротар на першому ж тренуванні зламався, через тренування вибиває палець Ігор Білан, і ще через день отримує травму Мар’ян Марущак. І коли ми домовились про гру з „Закарпаттям”, нам довелось просити у їхнього керівництва на гру воротаря. Зіграли внічию – 1:1. Я до чого веду: і Марущак, і Білан через травми пропустили трохи часу на підготовку, і за цих чотири дні, які залишились до матчу проти „Десни”, хто буде сильніший, хто швидше підготується і психологічно, і фізично, той і займе місце у воротах.

У якому стані зараз поле стадіону СКА?

Ростислав Заремба: Поле вже зараз у хорошому стані і я думаю, що до 26 березня ще є час. Якщо не буде якихось катаклізмів з погодою, то газон буде в дуже доброму стані.

А чи є у Вас передбачені заходи у випадку виникнення якихось природних катаклізмів?

Ростислав Заремба: Безумовно.

Пане Богдане, у якій лінії, на Вашу думку, у команди зараз найбільші проблеми?

Богдан Бандура: Все буде залежати від того, наскільки швидко відновляться після травм такі футболісти, як Гальчук і Ханас. Ми пробували різні тактичні схеми. Якщо всі будуть здорові, то у нас не повинно бути слабких ланок, чи то буде захист, чи півзахист, чи напад. Якщо ж будуть травмовані, то у будь-якій лінії можуть виникнути проблеми. Серйозних травм, дякувати Богу, у гравців нашої команди немає. Тому я думаю що у нас все має бути добре.

Новобранці ФК „Львів”:

Воротарі:

Ігор Білан – 1973 р. н.

Мар’ян Марущак – 1984 р. н.

Андрій Радь – 1988 р. н.

Захисники:

Любомир Гальчук – 1981 р. н.

Артем Остапець – 1989 р. н.

Андрій Сапуга – 1976 р. н.

Півзахисники:

Андрій Ільчишин – 1981 р. н.

Павло Худзік – 1985 р. н.

Нападники:

Євген Заречнюк – 1989 р. н.

Олександр Мандзюк – 1983 р. н.

Юрій Кудінов – 1975 р. н.

Просмотров: 1060 | Добавил: lviv-football | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:

Форма входа
Календарь новостей
«  Март 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Copyright MyCorp © 2024
Хостинг от uCoz