Четверг, 2024-03-28, 12:01 PM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта
Наш опрос
Чи згідні ви проведенню турніру Кубок "Лева"
Всего ответов: 216
Главная » 2007 » Март » 5 » Олександр Іщенко: "Якщо ми посядемо місце не нижче шостого - це буде успішний виступ"
Олександр Іщенко: "Якщо ми посядемо місце не нижче шостого - це буде успішний виступ"
8:18 PM
На офіційному сайті ФК "Карпат" щойно завершилася онлайн-конференція з головним тренером команди Олександром Іщенком, котрий годину відповідав на запитання вболівальників.

До вашої уваги усі відповіді наставника "Карпат".

Олександр Іщенко, головний тренер ФК Карпати
Доброго дня, шановні уболівальники! Радий бачити таку відвідуваність на офіційному сайті клубу й такий інтерес до команди. Я висловлював Вам свою подяку за чудову підтримку команди під час традиційної зустрічі карпатівців з вболівальниками, висловлюю її і зараз. Тож я дуже радий розпочати з Вами наше спілкування...

alexshura
Питання: Чи приймаєте Ви участь у прийнятті таких рішень як купівля нових ігроків ? бо судячи з Ваших висказувань нарахунок Ідахора - з Вами не порадидись відпускаючи його з команди.

Олександр Іщенко, головний тренер ФК Карпати
Приймаю. Я був вимушений погодитися з доказами Петра Петровича, вболівальників, тож Ідахор, як прийшов до нас вільним агентом, так і пішов. Я залишаюся при своїй думці: він би підсилив наші дії.

Abel Xavier
"Які гравці на Вашу(Олександре Іщенко) думку проявили себе найкраще під час тренувальних зборів у Туреччині?"

Олександр Іщенко, головний тренер ФК Карпати
Я не виділяю окремих гравців. У Туреччині були командні збори, де закладалися основи функціональної підготовки, награвалися схеми, велася робота над самовіддачею кожного гравця. Одні гравці збори пройшли краще, легше, інші - важче.

157
1. Чи підписано контракт із В.Кобіним? Чи він ще в оренді?
2. Наскільки Налєпа і Петрівський є рівноцінними замінами Тлумаку і Распопову?

Олександр Іщенко, головний тренер ФК Карпати
1) Так, довгостроковий контракт підписаний. Я вірю в Кобіна.
2) Порівнювати цих гравців передчасно. Не будемо поспішати з висновками. Я говорив, що перше і друге коло чемпіонату відрізнятимуться боротьбою та безкомпромісністю. Тож лише ігри покажуть, чи Налєпа і Петрівський надійніші.

Alterus
2. Хто з дублю та другої команди зараз найближче до першого складу?
3. Віталій Федорів ще може перейти до Львова?
4. Якщо говорити про трансфери, то чи ви звертали увагу на когось з таких гравців, як білоруси Кіслий, Тігорев, Рекіш, Концевий, серби Бабовіч, Щеповіч, Раковіч, Алексич, чорногорець Бурзановіч, Радончіч, словаки Галенар, Рак, Жофчак, угорці Криштіан Немет та Балаш Джушчяк, словенець Міхеліч, румун Плешан, боснійці Беслія та Жеба, македонець Златковскі, грузин Сандро Іашвілі, поляк Марциняк? Також є питання щодо учасників Кубку Мерідіану...
Вибачте за великий список, але це серйозне питання щодо реально талановитих гравців

Олександр Іщенко, головний тренер ФК Карпати
2) Філософія і політика клубу спрямована на виховання власних кадрів. На зборах за повною програмою працювали Сагайдак, Мартинюк, Голодюк, Ткачук. Хотіли ще взяти Підвірного, Гудиму і Левчука, але вони були задіяні в юнацьких збірних. Також покладаємо надії на Куцябу і Бідловського. Хто ближче до основи? Мартинюк був на заміні у матчі з „Кривбасом”. Він, вочевидь, і є найближчим до „основи”.
3) Зранку я мав розмову з Віталієм Федорівим. Він говорив з Ігорем Суркісом. До кінця чемпіонату він залишається в „Динамо”.
4) Ми взяли Ковєля, націлились на Павлючека. Але ваш список я можу, так би мовити, „перекрити” нашими гравцями 1989-90 р.н. Це - наше майбітнє. Політика клубу не підлягає перегляду.

Lourens
Якого футболіста з команд чемпіонату України ви б не проти були бачити в Карпатах якби це залежало від вас?

Олександр Іщенко, головний тренер ФК Карпати
Я - головний тренер „Карпат”. І дуже сподіваюся, що всіх гравців нашої команди прагнутимуть бачити у своїх клубах інші тренери.

karpatyfan
на жаль вам не дали змоги відповісти на запитання в кінотеатрі, тому задаю їх тут:
Які ще гравці з Карпат-2 Карпат-3 будуть залучатись в основний склад

Олександр Іщенко, головний тренер ФК Карпати
Прізвища я вже наводив. Дивіться одне з попередніх питань

Олег Блохін
Пане Олександре як ви відноситесь, до перспектив в першій команді таких гравців як: Тістик, Дячук-Ставицький, Яворський?

Олександр Іщенко, головний тренер ФК Карпати
У них є всі можливості, щоб через виступи за другу команду пробитися до складу першої.

Peter Cheh
Чи ви відвідуєте з командою церкву перед матчами, і як ви піднімаєте мораль команди.

Олександр Іщенко, головний тренер ФК Карпати
Так, я ходжу з командою до церкви. Напередодні гри з „Кривбасом” ми їздили в Крехів. Так піднімається моральний дух команди. Духовні цінності, на мою думку, стоять на першому місці разом з професіоналізмом.

M@k|[]to#
Чому не купили Б.Єсипа; чи правда що хочите купити Зелді і якогось уругвайця; вы казали, що якийсь ігрок приєднається до карпат під час початку чемпіонату він вже приєднався?може це Ковель?; ви плануєте зарас ще когось купляти крім тих, що купили; не плануєте купити якогось українського форварда чи плеймейкера?; як ви ставитесь до вигнання распопова і не знаєте де він зарас; не планували купити Ковальчука зі Спартака М.,ЧИ Даниловського С.?

Олександр Іщенко, головний тренер ФК Карпати
Ми вели переговори з Єсипом на початку моєї роботи в „Карпатах”. Він - хороший плеймейкер, кращий бомбардир першої ліги. Але в останній момент він сказав, що не „потягне” вимоги вищої ліги. У нього маленька дитина, дім в Охтирці, він не хотів кардинально змінювати своє життя. Єсип вибачився, я його зрозумів.

Я маю достатньо інформації про Зелді як тренер молодіжної збірної. Перспективний гравець. Будемо за ним слідкувати. Потенційно це гравець вищої ліги.

Ковєля ми підписали в останній момент. Можливо, до закриття трансферного вікна у нас з’явиться ще хтось. Один чи два гравці.

Ніхто Распопова не виганяв. Потрібно зрозуміти, що літом у нього закінчується контракт. Ми хотіли його продовжити. Але фінансові умови, що їх він висунув, виявилися для нас неприйнятними. Тому контракт з ним ми не підписали.

Ковальчук, якщо ви маєте на увазі гравця з Франківська, був у нас на перегляді, на зборах „Карпат” у Польщі. Втім, він зазнав пошкодження і ми не мали нагоди перевірити усі його можливості.

Goland
Тільки скажіть правду,ви вже з командою працюєте трошки багато і знаєте на що здатні гравці.Питання:На вашу думку,яке місце посяде команда Карпати в Чем.Укр.після другого кола?
Як ви ставитесь до гравця Андрія Распопова,але не кажіть шо він гірший за Петрівського.І чи хотіли ви його бачити далі в команді?

Олександр Іщенко, головний тренер ФК Карпати
Якщо ми посядемо місце не нижче 6-о - це буде успішний виступ. Про Распопова дивіться вище.

karpatyfan
Яка Ваша думка щодо піар-заходів, в яких задіяні футболісти (наприклад вітання з 8 березням), і чи не впилає це негативно на тренувальний процес?

Олександр Іщенко, головний тренер ФК Карпати
Це цивілізовані, загальноприйняті форми спілкування, нормальне явище. 8 березня для мене теж свято. У мене є теща, жінка, доньки, кума. 8 березня я їх обов’язково привітаю. О 16:30 цього дня відбудеться основне теоретичне заняття перед матчем в Луганську. Свято не буде негативно впливати на гравців.

Юрік
Пане Олександре прокоментуйте будь-ласка ситуацію зтакими гравцями як Паньків, Ільків, Грешта? Як на мене двоє перших досить пристойні гравці, з амбіціями основного складу команди! Дуже дякую надіюсь почути відповідь

Олександр Іщенко, головний тренер ФК Карпати
Ільків продовжить свої виступи в бурштинському „Енергетику”. Де продовжують свою кар’єру інші гравці я не знаю.

Lourens
1. Чи буде в нас в другому колі Павлючек? А якщо ні, то як ви плануєте вирішити проблему "2 поверху", а то вчора Карпати в грі головою явно не справились.
2. Чому Карпати майже весь матч грали навісами вперед, якщо в нападі в Карпат були низькі нападники?

Олександр Іщенко, головний тренер ФК Карпати
1) Ми активно працюємо над цим питанням. Не все від нас залежить. У Павлючека зараз травма. Три тижні він займається за індивідуальною програмою. А місце на полі, де він грає, ще треба завоювати.

2) Гра з „Кривбасом” не склалася в тому ключі, як ми планували. Справді, зловживали навісними передачами. Але не будемо робити кардинальні висновки по одній грі. Перший раз вийшов Петрівський. Перший раз в атаці ми грали з трьома форвардами. Те, що ми незадоволені грою - не сумнівайтеся. Був розбір з президентом і футболістами.

Мирослав
Питання про Бідловського.
Ще пів року назад цей хлопчина був один з найперспективніших в Карпатах. Але на тренувальний збір з основною командою він не поїхав. В чому причина?
Він не достатньо готовий для першої команди, травма, чи може він вже безперспективний?
Таке саме питання і по Фурті.
...і чому відправили в оренду Мельника, який є кращим бомбардиром в другій лізі?

Олександр Іщенко, головний тренер ФК Карпати
Важке питання... По Фурті і Мельнику теж. За ті 15 матчів, що їх вони провели в дублі чи другій команді, важко визначити потенціал. Чи можна сьогодні ставити на одну дошку Бідловського і Сучкова, Мельника і Ковеля? Самі подумайте. У першої і другої команди різні задачі.

ЗІК
Скільки ще часу вам потрібно, щоб сформувати у Львові боєздатний колектив хоча б на кшталт "Шахтаря" чи "Динамо", який не буде грати з цими командами на контратаках, а встигатиме і сам атакувати?

Олександр Іщенко, головний тренер ФК Карпати
Згідно контракту я маю 3 роки на створення команди, яка даватиме бій „Шахтарю” і „Динамо”. Ми працюємо. Але насамперед потрібно навчитися доводити лідерство проти „Кривбасу”, „Зорі”, „Металісту”... І вже потім йти далі. Повірте, у нас є дуже багато роботи над „стандартами”, грою на другому поверсі, над тактикою „силового тиску в атаці”.

ЗІК
Хто у Львові зараз кращий: вболівальники чи футболісти?
(Запитання некоректне, розумію, але дайте будь ласка відповідь)

Олександр Іщенко, головний тренер ФК Карпати
Чи достойні ми своїх вболівальників? Ми дуже хочемо бути достойними вас, наші фани і фанатки. З 8 березням, до речі, вітаю останніх :)

ЗІК
Що з Ковєлєм, якого характеру його травма і скільки піде часу на те, щоб він оговтався від неї?

Олександр Іщенко, головний тренер ФК Карпати
У Ковеля нема травми - корч ногу звів. Сьогодні він займається по індивідуальній програмі. Потім пройде медпроцедури і працюватиме в загальній групі. Завтра він займатиметься як і всі двічі на день.

ЗІК
За час роботи у Львові ви чудово вивчили українську мову. Чому Платон, Іщенко, Кобін дають в українському місті інтерв'ю російською мовою? Якщо ви можете заставити їх не давати інтерв'ю після матчу, то чому не змусите говорити по-українськи?

Олександр Іщенко, головний тренер ФК Карпати
Я здивований, бо в команді практично усі говорять українською мовою. Я зроблю зауваження цим гравцям.

pkp.ua
Як знімаєте стрес?

Олександр Іщенко, головний тренер ФК Карпати
Стрес знімаю питтям зеленого чаю (усім рекомендую) в великих кількостях з Петром Димінським після матчів, тренувань, зборів...

МІТ
На який термін підписанні контракти з Новаком, Сагайдаком, Мартинюком і Голодюком (Ковєль в оренді з правом...)?

Олександр Іщенко, головний тренер ФК Карпати
На 5 років. Ковєль на рік в оренді з правом викупу. З ним немає проблем. До речі, Льоні дуже сподобалися наші уболівальники.

MAX
Яка Ваша роль в молодіжній збірній ?

Олександр Іщенко, головний тренер ФК Карпати
Я тренер. Допомагаю Михайличенку разом з Литовченком. Займаюся збором інформації про футболістів, які здатні підсилити гру, веду певний контроль за ними, здійснюю практичну роботу. Я отримую задоволення від цієї роботи.

MAX
Що робить Юрій Дячук-Ставицький в роздягальні в перерві матчу?
Опишіть будь-ласка звичайне тренування (які вправи і скільки часу їх виконують).
Які критерії потрапляння в основу ? Які нормативи ви треба виконувати (наприклад за скільки пробігти 100м ). Яка Ваша «Фірмова» вправа ?

1) Юрій Михайлович - спортивний директор. Такого психолога ще варто пошукати. Ніяких ревнощів у мене немає. Він практично створив цю команду, багато підказує мені в роботі. Разом ми робимо спільну справу. Враховуючи мій запальний характер, він допомагає своїм дипломатизмом.

2) Знаєте про критерії підбору моделей на подіумах? 90-60-90? У футболістів щось схоже:) 30 метрів треба пробігти швидше за 4 секунди. 7 по 50 метрів - швидше хвилини. В залежності від амплуа, гравець повинен повністю володіти навиками ефективних оборонних і атакуючих дій. Можна успішно виконувати першу частину і бути повністю готовим, але не мати дару Божого - гольового чуття чи бути надійним захисником.

3) Немає фірмових вправ. Є заняття певного спрямування, є програма підготовки, якої я дотримуюся.

ЗІК
Чому Самсон Годвін грає у півзахисті, коли у нього прекрасний відбір, а в захисті як раз такого гравця не вистачає?

Олександр Іщенко, головний тренер ФК Карпати
Якщо ви уважно дивитеся на його позицію, то він і грає на тому місці, де цінується якісний відбір. Для мене найкращим гравцем цього плану є Макелеле. Я дуже хочу, щоб Самсон прогресував і щоб ми мали свого карпатівського нігерійського Макелеле.

МАД
Скажіть будь-ласка як Ви вважаєте чи готовий Іщенко грати за національну збірну України?

Олександр Іщенко, головний тренер ФК Карпати
Іщенко прогресує. Дуже класно відіграв на зборах в Туреччині. Для того, щоб пропонувати його тренерам збірної, я маю переконатися, бути впевненим в тому, що Іщенко може реально претендувати на синьо-жовту футболку.

zlatko
П И Т А Н Н Я
Вчора у програмі "Про Карпати" були показані збори команди у понеділок.
Було зазначено що Бобилєва відраховано з клубу , а Батісту оштрафовано, обох за матч дублерів. Також ви поставили вимогу перевести Фещука в дубль, тепер питання за ЩО?
За порушення тренувального режиму ? Чи за те що він не виклався за своїх "надцять" хвилин на полі у матчі з Кривбасом ? Не подумайте, що я його сильний шанувальник, мені просто цікаво...

Олександр Іщенко, головний тренер ФК Карпати
Бобилєва і Процика ми не відрахуємо, а віддамо в оренду. Дамо їм ще один шанс в першій лізі. Може, у Франківську, може в Бурштині. Вони повинні довести, що є футболістами, які самі дійсно хочуть грати. Фещука за що? Ні, режим він не порушував. Режим порушують в інших місцях. Він повинен був грати з Ковальчуком, який забив нам гол. Натомість, почав пішки йти зі штрафного. Є закон! При стандартах кожен відповідає за кожного. Треба грати один в один до кінця! Фещук не дотримався ігрової дисципліни. Я наполягав на тому, щоб він перейшов у другу команду. Але відбулися збори команди. До мене підійшов капітан з віце-капітанами, попросили вислухати їхню думку. Команда сказала, що бере Фещука „на поруки”. Я погодився.

Пушок
Яку тактику Ви плануєте обрати проти Зорі?

Олександр Іщенко, головний тренер ФК Карпати
Всі матчі на зборах ми грали „першим номером”. Але бачите у чому річ... Різні матчі є, наприклад, дивився я гру „Арсенал” - „Уіган”. Така сильна команда, буває, навіть дозволяє собі не пресингувати. А в інших матчах бувало, що „каноніри” просто „ганяли” по полю гравців суперника. Яку тактику ми оберемо, дізнаємось по прильоту команди в Луганськ. Подивимося на поле, стан команди. Але зараз я можу сказати, що ми намагатимемося грати в атакуючий футбол.

СВО
1.Чому вине ставите Худоб"яка на фланг він там набагато краще виглядає?
2.Яка на Вашу думку причина того що майже всі голи пропущені Карпатами були пропущені ударами головою?(В Карпат і склад не низький)
3.Яке місце по закінчені чемпіонату було б для Вас позитивним?
4.Скажіть будь ласка що Ви думаєте про ЛЬВІВСЬКИХ ФАНАТІВ?

Олександр Іщенко, головний тренер ФК Карпати
1) Я не згоден з вами, що він грає гірше там, де зараз. Ігор провів гарні матчі на цій позиції проти „Шахтаря”, проти „Металіста”. Саме різноплановість - це його плюс, а не мінус.

2) Це ми вже 8-й м’яч пропустили зі стандартів, хоча багато уваги приділяємо саме їм. Наші тренування неодмінно відбуваються з окремими вставками стандартних положень. Але коли я повинен Фещуку на підвищених тонах говорити, щоб він прикрив гравця, це принижує і мене, і Фещука. Про це в СДЮШОР на першому році навчання треба розповідати.

3) Не нижче шостого

4) Ми їх просто любимо і обожнюємо.

1111
1)Чому Ви не ставите Шмакова в центр поля замість Худоб"яка, який зараз має бути у запасі, так як Ви це робили на початку сезону?
2) Що ви думаєте про зв"язку Ковєль-Батіста?
3) Чи буде у команді хороший опорний півзахисник (такий як Мізін)?
Дякую за відповідь! Бажаю успіхів і футбольних перемог!!!!!

Олександр Іщенко, головний тренер ФК Карпати
1)Кого ставити, а кого ні.. Ви бачите тільки гру, а до неї ведуться тижні підготовки. Чому не грав Шмаков? Коли Шмаков вийшов, ми стали почуватися впевненіше. Це не експеримент. Ми довго обираємо тактику на гру.

2) Цієї зв’язки ще не було. Але ми її побачимо.

3) Хороші опорники в нас є. Чи ви хочете такого, як Гатузо, в якого є жага до боротьби? Але ж Самсон чи Шмаков теж далеко не меланхоліки. От їм би ще трохи азарту додати...

Groma
Питання до Олександра Іщенко:
1.Підтвердіть чи спростуйте "чутки",що деякі гравці нашої команди курять та зловживають алкоголем.
2.До того ж.. Який вплив можуть мати "деякі оприлюднені фото" щодо цього питання?
Наперед вдячний.

Олександр Іщенко, головний тренер ФК Карпати
Я не Мінздрав, і не попереджатиму, що куріння шкодить здоров’ю. Я сам спробував одного разу закурити, коли був в сьомому класі, та в кімнату зайшов старший брат... Більше сигарети я не торкався. Футболіст, який курить в команді, в громадських місцях, чи в готелі, буде оштрафований. Тепер про алкоголь. Якщо футболіст після гри прийшов додому і випив келих червоного сухого вина - то це краще, ніж те, що він його не вип’є. Інша справа - міра випитого вина... Знаєте, я часто говорю гравцям, що настане „ЗАВТРА”, коли не буде автобусу, який відвезе на базу, не буде підйому на сніданок, не буде 26 тисяч глядачів на стадіоні... До цього ЗАВТРА треба бути готовим. ЗАВТРА проявиться характер і сила волі футболіста. Стане зрозуміло, чи буде він готовий до післяфутбольного життя.

Юра
"Як вам "апетит" львівської публіки?? ))))) перед сезоном ставилось завдання не вилетіти з вищої ліги, під кінець сезону всі хочуть кубку уєфа))))

Олександр Іщенко, головний тренер ФК Карпати
Ви й без мене знаєте, коли приходить апетит. Тому всім: „Смачного”!

конфуцій
1.Чи вважаєте Ви нормальним явище, коли головний тренер повинен працювати з тими футболістами, у майстерності яких не сумнівається президент клубу?
2.Чи озвучували Ви перед власником Карпат питання проблемних позицій - доукомплектації, і чи в повній мірі вони розглянуті?
3. Ріканович є менш кваліфікованим футболістом, ніж Фещук і Платон, чи, можливо, треба було виставити на трансфер двох останніх, а не відмовлятися від серба.
Дякую.

Олександр Іщенко, головний тренер ФК Карпати
Дуже цікаве питання. Коли Петро Петрович запропонував мені очолити „Карпати”, я мав більш ніж об’єктивні дані на кожного гравця. Я знав майже всіх. Був на навчально-тренувальних зборах команди минулого року, продивлявся ігри, тренування. Може, у нас з Петром Петровичем не завжди співпадає думка, оцінка. Іноді ми залишаємося кожен при своїй думці. Наприклад, про цю ж оренду гравців. Візьмемо приклад Романчука. Його віддали в оренду, а тепер він запрошується в Національну збірну. Чи того ж Чигринського. Зараз він основний гравець „Шахтаря”, грає в єврокубках. Таких прикладів багато. Рікановіч не набагато сильніший за Фещука і Платона. Але потенціал його вищий. Втім, на сьогодні тримати в запасі легіонера немає сенсу - повністю погоджуюсь з нашим президентом. Легіонер повинен бути на голову сильнішим від наших гравців.

ungedo
Добрий день.
Питання до Олександра Іщенко:
У вчорашній передачі "ПроКарпати" побачив сюжет, як Ви "виховуєте" футболістів. Я вважаю систему штрафів початком кінця команди, а Ви????

Олександр Іщенко, головний тренер ФК Карпати
Та ні, це зовсім не кінець. Я не прихильник штрафних санкцій, але те, що порядок б’є клас, був, є і буде істиною. Виховний процес не повинен будуватися лише на моральних факторах.

Василь
Чи гратиме в команді Ярослав Сворак? Чи правда, що він був на оглядинах в Локомотиві (Москва)?
Дякую

Олександр Іщенко, головний тренер ФК Карпати
Так. Сьогодні він приступає до занять в команді. Сворак справді був в „Локомотиві”.

Руслан
Добрий день. Поясність будь-ласка чим Ви керувались випускаючи Фещука. Коментар: Не пригадують яскравої гри Фещука, а тільки каряві розіграші м'яча напару з Шмаковим

Олександр Іщенко, головний тренер ФК Карпати
Фещук на сьогодні гравець „основи”. „Основа” - це не лише 11 гравців стартового складу. Це й ті гравці, які є в заявці, готові вийти і допомогти команді. Фещук потрапляє в список цих 18-ти гравців. Кілька матчів він провів в Туреччині в „основі”. Ви бачили нашу вчорашню „бесіду” у програмі „ПроКарпати”? Це була лише частина „для преси”. Поза камерою залишилося значно більше, розмова відбувалася в іншому ключі і в іншій тональності. Я сподіваюся, що таких вільностей на полі в його виконанні більше не буде.

Олександр Іщенко, головний тренер ФК Карпати
Що ж, час нашого спілкування вичерпано. Дуже шкода, що через брак часу мені не вдалось відповісти на всі Ваші питання. Утім, сподіваюсь, що такі наші зустрічі стануть регулярними. Ще раз зі святом Вас! До зустрічі на стадіоні!

Просмотров: 918 | Добавил: lviv-football | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:

Форма входа
Календарь новостей
«  Март 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Copyright MyCorp © 2024
Хостинг от uCoz