Четверг, 2024-03-28, 6:28 PM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта
Наш опрос
Чи згідні ви проведенню турніру Кубок "Лева"
Всего ответов: 216
Главная » 2006 » Декабрь » 29 » „В Європу треба йти швидко, але не поспішаючи”
„В Європу треба йти швидко, але не поспішаючи”
1:38 PM
Почесний президент „Карпат” Петро Димінський поділився планами щодо трансферної політики клубу з читачами тижневика

- На польських інтернет-сайтах шириться інформація про інтерес „Карпат” до нападника „Белхатува” та збірної Польщі Радослава Матусяка...

- Справді, мені подобається Матусяк, а також ще двоє гравців збірної Польщі. Вони футболісти високого європейського рівня. Але купувати їх виключно для чемпіонату України немає сенсу. На внутрішній арені гратимуть наші вихованці, яким я даю „зелене світло”. Якщо протягом другого кола я побачу, що команда готова до випробувань у Європі, до цього питання ми повернемося. Наразі ж щодо придбання згаданих гравців перемовин не було. Моя позиція проста. Ми повинні придбати гравця, який нас цікавить, за будь-яку суму. Але лише у тому випадку, якщо є така необхідність.

- „Динамо” та „Дніпро” виставили на трансфер чимало відомих гравців – Пеєва, Бідненка, Алієва, Радченка, Гавранчіча, Костишина...

- Ці футболісти нас не цікавлять.

- Генеральний директор „Дніпра” Олександр Стеценко заявив, що Ігор Худоб’як їх не цікавить, бо „Карпати” запросили за його трансфер надто багато – 2 мільйони євро. Виходить, перемовини таки були?

- Ні, їх не було. Я не реагую на речі, які просто хтось говорить, а потім вони просочуються в Інтернет та пресу. Ніхто, окрім мене, в нашому клубі не має права казати про якісь трансферні суми. Худоб’яка я не збираюся продавати ані за два мільйони, ані за три, ані за п’ять. Худоб’як залишиться в „Карпатах”.

- Якось Ринат Ахметов сказав: „У мене залізні нерви, але коли за Агахову запропонують 10 мільонів, вони можуть не витримати”. На якій сумі, запропонованій за Худоб’яка, у вас не витримають нерви?

- Давайте не будемо з Худоб’яка робити зірку. Він перспективний гравець, не більше. Коли він почне стабільно грати в „Карпатах”, тоді й поговоримо про мільйони. Його можна продати зараз, але Худоб’як багато чого втратить, та й „Карпати” втратять у своїй грі. Ми повинні думати про свій імідж. Коли Ігор досягне піку, коли він не зможе більше рости в „Карпатах”, тоді, безумовно, його треба буде відпустити. А зараз нехай працює і не думає, що ті півроку, які він відіграв у вищій лізі, зробили з нього зірку. Поки що він лише маленька зірочка на футбольному небосхилі.

- Як у наступному сезоні будете боротися з короткою лавою запасних?

- На тренувальні збори з «Карпатами» поїде мінімум сім нових гравців. Це і наші молоді футболісти, і гравці з інших країн. Хто з них залишиться, покаже час, але те, що ми підсилимося – однозначно.

- І все ж, чи не було у вас бажання купити гравця з іменем, навіть для внутрішнього чемпіонату, аби поборотися не за місце в зоні Кубка Інтертото, а за «бронзу»?

- Усі хочуть все й одразу. Пригадайте, як на початку сезону ми мріяли, щоб „Карпати” не вилетіли з вищої ліги. Тепер ми відстаємо на 6 очок від третього місця. Уже всі хочуть боротьби за єврокубки. Чи можна ставити це питання? Можна. Чи можна виграти третє місце? Думаю, теж можна. Але що нам робити в Європі з таким рівнем гри, який маємо зараз? На мою думку, робити нам там нічого. Тому в Європу треба йти, як то кажуть, швидко, але не поспішаючи. Туди треба йти виважено, треба дати нашим футболістам іще прийти до тями, зрозуміти, де вони знаходяться, в якому чемпіонаті грають, знайти свою гру і найголовніше — досягти стабільності. Подивіться на ці перепади: ми можемо виграти на виїзді кілька матчів і втратити очки на рівному місці вдома. Якби ми не втрачали „своїх” очок, зараз відставали б від „Шахтаря” десь на 5 пунктів. Команда наразі об’єктивно не готова до виступів на євроарені. Дай Боже, щоб ми виконали те завдання, яке я поставив на початку сезону. Це – місце у зоні Кубка Інтертото. Звідти теж можна потрапити в Кубок УЄФА. Ось там і побачимо, на що ми здатні.

- Чим ви незадоволені зараз у „Карпатах”?

- Неготовністю певних гравців, але не називатиму їхніх прізвищ. Вони здібні, і якщо повністю відкриють свій потенціал, то гратимуть не гірше від найсильніших українських футболістів. Я дав їм останній шанс, аби вони проявили себе з найкращого боку. Побачимо весною, що з того вийде.

- Чи задоволені ви роботою головного тренера?

- Я, в принципі, така людина, що задовольнити мої вимоги важко. Я і собою деколи не задоволений. Задоволений – такого поняття у мене немає. В Олександра Іщенка є хороші риси, є й такі, що мені не подобаються. Наприклад, коли він після переможної гри каже, що нам пощастило. Безумовно, в усьому є певна частка везіння. Але я б хотів, щоб імідж нашого тренера не залежив від везіння, а від його роботи з гравцями. В цілому ж він на правильному шляху, і я його підтримую.

- Як ви вважаєте, комусь вигідно, щоб зустріч власників клубів постійно переносилася?

- Я проти того, щоб суперечка між „Динамо” і „Шахтарем” впливала на долю всього українського футболу. Цей конфлікт, ясна річ, заслуговує на увагу, але решта клубів не повинна чекати, коли гранди дійдуть консенсусу. Якнайшвидше потрібно опрацювати розроблені документи і пропозиції, які ми надали на зустрічі власників.

- До речі, на чиєму ви боці у згаданому конфлікті?

- На жодному. Це особиста справа „Динамо” і „Шахтаря”. Нашу позицію знають всі. Я казав про це чотири роки, за цим усі спостерігали. Але чомусь переводили мої слова у площину боротьби з Суркісом.

- Прокоментуйте ідею донецьких футбольних функціонерів про об’єднання чемпіонатів України і Росії.

- Я проти цього. Не думаю, що в разі „злиття” українські клуби отримають більші прибутки, аніж сьогодні. Насамперед ми маємо зробити привабливим наш чемпіонат. І якщо вже про це зайшла мова, то краще об’єднувати чемпіонати України та Польщі. До речі, Польська федерація уклала контракт з французьким „Canal+”, кожна команда отримала бонус близько мільйона доларів. Для того, щоб грати в Росії, бюджет команди вищої ліги повинен становити мінімум 30 мільйонів доларів. Чи багато у нас таких клубів? Звичайно, тут є і свої плюси. Наші стадіони завжди були б повними. Але якщо „Карпати” будуть демонструвати змістовну, стабільну гру в нашому чемпіонаті, стадіон „Україна” теж завжди буде переповненим.

- Уже майже рік ведеться робота зі створення ВАТ „Народна команда ФК „Карпати”. З чим йдемо в наступний рік?

- Всі чомусь говорять, що цей проект потрібен мені особисто. Хочу звернутися до влади, до вболівальників, до жителів Львівщини. ВАТ потрібне вам. Я не впевнений у тому, що коли я покину „Карпати”, клуб виживе. Я хочу, щоб була структура, на яку б ніхто не міг вплинути. Її повинен контролювати простий акціонер. І ця структура буде прибутковою, її акції будуть ліквідними завжди. І найголовніше: команда буде народною. Після останньої зустрічі, під час „зелено-білої” революції, ми підписали протокол. Я б хотів, щоб він став останнім документом, якого нам бракувало. Я готовий до будь-якого компромісу, готовий вибачитися, якщо когось образив, готовий розписатися і давати кошти, гарантії. ВАТ - це не „МММ”, а патріотичний проект. Я готовий надати навіть банківські гарантії. ВАТ - єдино правильний шлях побудови народної команди.

- Чи виконала обласна рада обіцянку накласти мораторій на відчуження спортивних об’єктів?

- Найближчим часом, наскільки мені відомо, база заводу „Лорта” перейде з балансу заводу на баланс облради для подальшої передачі її в оренду „Карпатам” для будівництва дитячо-юнацької футбольної академії. Знаючи Мирослава Сеника, переконаний, що він свого слова дотримається. Також до вирішення цієї справи долучився губернатор Львівщини Петро Олійник. Маю надію, що це питання буде вирішено.

Ростислав ЯЩИШИН, тижневик "Карпати"

Новорічне привітання від Почесного президента ФК "Карпати" Петра Димінського

Хочу привітати насамперед усіх галичан, усіх наших уболівальників, подякувати їм за ті хороші справи, які вони зробили протягом року. Хочу також вибачитися за розчарування, які ми пережили всі разом. Я хотів би побажати усім здоров’я. Як я завжди кажу, якщо, не дай Боже, хтось захворіє, то ця хвороба повинна називатися «Карпати». Щастя всім, злагоди і гарних новорічних свят!

Просмотров: 673 | Добавил: lviv-football | Рейтинг: 3.5/2 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:

Форма входа
Календарь новостей
«  Декабрь 2006  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Copyright MyCorp © 2024
Хостинг от uCoz