Четверг, 2024-04-25, 4:38 PM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта
Наш опрос
Чи згідні ви проведенню турніру Кубок "Лева"
Всего ответов: 216
Главная » 2006 » Декабрь » 28 » "Карпати" готуватимуться на гірських стежках Карпат та на турецькому узбережі Середземного моря
"Карпати" готуватимуться на гірських стежках Карпат та на турецькому узбережі Середземного моря
10:34 PM
До штурму нових футбольних вершин „Карпати”, за звичкою, готуватимуться на гірських стежках Карпат та на турецькому узбережжі Середземного моря

Для футболістів, тренерів та фанів „Карпат” 2006 рік видався доволі вдалим. У першій його половині після дворічної перерви команда повернулася до елітного дивізіону чемпіонату України, а восени „зелено-білі” довели, що не мають наміру бути постачальниками очок для провідних вітчизняних клубів. І шоста позиція, на якій „Карпати” пішли на зимову перерву, є непоганим плацдармом для виконання поставленого завдання – посісти місце, яке дозволить влітку заявитися в Кубок Інтертото. Тому керівництво клубу прийняло рішення в основу зимової підготовки команди до нового футбольного року покласти досвід минулого року.

2 грудня „Карпати” провели свій останній поєдинок у 2006 році, а вже наступного дня гравці та тренери команди пішли у відпустку. Відпочивають вони по-різному. Більшість зі своїми сім’ями полетіла в теплі краї, а дехто поїхав провідати батьків та рідних. А от керманич „зелено-білих” Олександр Іщенко, за багаторічною традицією, разом з дужиною та найближчими друзями відновлював нервові клітини в Карпатах. Проте найбільше цьогорічна відпустка запам’ятається форварду „Карпат” Руслану Платону, дружина якого Анастасія 14-го грудня зробила „супердубль” – народила близнюків.

Підготовку до другої частини сезону 2006/2007 року футболісти „Карпат” розпочнуть у другий день Різдвяних свят. В планах команди - три тренувальні збори. Як і рік тому, перший з них, на якому закладатиметься фундамент функціональної підготовки, пройде у Трускавці, а два наступних – у Туреччині, де тренування матимуть техніко-тактичне спрямування, а окрім того, в Антальї „Карпати” зіграють низку контрольних поєдинків.

Чудодійна сила гір

З відпустки гравці та тренери „Карпат” повертаються 8-го січня. І цього ж дня, пообідавши на базі в Брюховичах, команда автобусом відправиться в Трускавець, де розміститься в санаторії „Карпати”. Уболівальники „зелено-білих” добре знають, що їхні улюбленці вже традиційно перший зимовий збір розпочинають у Карпатах. Проте і Олександру Іщенку, під керівництвом якого до нового футбольного року „зелено-білі” готуватимуться вперше, не звикати готувати свою команду в горах. Адже 53-річний фахівець зі своїми попередніми колективами – кіровоградською „Зіркою” та вінницькою „Нивою” – також неодноразово перший тренувальний збір проводив у Трускавці.

У горах на львів’ян чекають дво- та триразові тренування. Зрозуміло, що роботи з м’ячем не буде. Зате на хлопців очікують 11 днів насичених занять з акробатики, гімнастики та плавання, а також те, що вони „люблять” найбільше – кросова підготовка крутими гірськими стежками. Саме такий вид фізичних навантажень в гірських умовах у втягуючому циклі обрано невипадково. Адже наука та практика вже давно довели, що кроси та заняття різноманітними видами спорту в середньогір’ї дозволяють закласти належний рівень функціональної готовності, без якої в сучасному футболі неможливо досягти серйозних результатів, на весь сезон. Не можна також забувати і про чудодійну силу гірського повітря та цілющої мінеральної води, якою Трускавець славиться на всю Європу.

Але до Трускавця поїдуть не всі гравці „Карпат”. Справа в тому, що за ініціативи тренера воротарів Богдана Стронціцького, „зелено-білі” кіпери перший збір проведуть окремо від польових гравців. Андрій Тлумак, Юрій Мартищук, Мацей Налєпа, Андрій Новак, а також їхні колеги по амплуа з „Карпат-2”, СДЮСШОР „Карпати” і УФК у ті ж терміни (8-18 січня) займатимуться на базі в Брюховичах та в гімнастичному залі СКА. Рішення провести перший збір окремо від польових гравців Богдан Стронціцький пояснив специфікою у підготовці гравців цього амплуа. Зокрема, кіперам менше треба приділяти уваги витривалості, зате необхідно намагатися максимально розвинути силу ніг. Зауважимо, що окрім Стронціцького, з нашими воротарями проводитимуть заняття фахівці зі стрибків на батуті, акробатики, аеробіки та гімнастики. Сподіватимемося, що така підготовка дозволить нашим кіперам в офіційних матчах якомога частіше залишатися „сухими”.

Чотири тижні паханини на морі

З Трускавця додому „Карпати” повернуться 18-го січня, а вже наступного дня потягом вирушать до Києва. Адже на 20-те січня зі столиці України заплановано виліт „зелено-білих” до Антальї, де на узбережжі Середземного моря підопічні Олександра Іщенка проведуть два збори тривалістю по 14 днів кожен з тижневою перервою у Львові. Раніше, щоправда, планувалося, що в лютому „Карпати” полетять на Кіпр, але з низки причин (зокрема, можливі проблеми з візами та значна ймовірність сезону вітрів на острові саме в цей час) від цієї ідеї керівництво клубу відмовилося.

Як розповів спортивний директор ФК „Карпати” Юрій Дячук-Ставицький, в Сіде поїде ряд потенційних новачків команди, і саме за підсумками цього збору тренерський штаб та керівництво клубу вирішать, кого з них заявляти на другу частину сезону. Орієнтовно 5-го лютого, коли команда перебуватиме у Львові, з новачками „Карпат” буде оформлено юридичні стосунки. При цьому Юрій Михайлович жодного прізвища не назвав, пояснивши це тим, що тільки-но озвучиш ім’я того чи іншого гравця, одразу піднімається його трансферна ціна і до того ж з’являються конкуренти. Тому склад „Карпат” на друге коло чемпіонату ми дізнаємося перед відльотом на збір у Кунду, куди відправляться лише повноправні члени колективу. Адже Олександр Іщенко планує в Кунду награвати основний склад команди.

23-го лютого „Карпати” проведуть останній контрольний поєдинок, а наступного дня повернуться в Україну. Останній тиждень перед першим офіційним матчем у 2007 році, який „зелено-білі” зіграють 4 березня у Львові проти „Кривбасу”, команда готуватиметься на базі в Брюховичах. Адже потрібно, аби хлопці адаптувалися до кліматичних умов, до того ж навесні в Україні поля далеко не такі, як в Туреччині і до них також потрібно звикнути. Зрозуміло, передбачити, якою буде погода у Львові на початку березня, сьогодні неможливо. Але працівники бази в Брюховичах зроблять усе, аби принаймні одне поле було в робочому стані і на ньому можна було повноцінно проводити тренувальний процес.

Просмотров: 651 | Добавил: lviv-football | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:

Форма входа
Календарь новостей
«  Декабрь 2006  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Copyright MyCorp © 2024
Хостинг от uCoz