Четверг, 2024-03-28, 2:56 PM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта
Наш опрос
Чи згідні ви проведенню турніру Кубок "Лева"
Всего ответов: 216
Главная » 2006 » Декабрь » 28 » "Карпати" ніколи не будуть на підтанцьовці. Ані в "Динамо", ані в "Шахтаря" (оновлено!)
"Карпати" ніколи не будуть на підтанцьовці. Ані в "Динамо", ані в "Шахтаря" (оновлено!)
9:25 AM
Почесний президент львівських "Карпат" Петро Димінський був єдиним, хто на Конгресі Федерації футболу України критикував і ПФЛ, і ФФУ

У "Будинку футболу" відбувся черговий Конгресс Федерації футболу України. Незважаючи на те, що за довіру нинішньому президенту ФФУ Григорію Суркісу та членам його команди проголосувала абсолютна більшість делегатів і лише один утримався, "солодкою" цю зустріч аж ніяк не назвеш. Зокрема, "вибуховим" став виступ заступника голови комітету Професіонального футболу ФФУ Мілана Бальчоса, який сказав, що його промова буде короткою, адже він вважає для себе ганебним, "коли для мене хтось написав виступ і говорить, щоб я з ним виступив".

Як завжди гострим був і виступ Почесного президента "Карпат" Петра Димінського: "Я - людина не заангажована, думаю, в цьому ні в кого немає сумнівів. За часи мого депутатства, проведені у Верховній Раді, такому собі акціонерному товаристві закритого типу, я жодного разу не виступав з трибуни, адже це б нічого не змінило. Сьогоднішня ж ситуація у нашому футболі мені нагадує виборчу кампанію в політиці. Кожен в цьому залі один перед одним наввипередки хоче показати, хто більше любить наш футбол – так само й політики замилюють усім очі про велику „любов” до народу.

Сьогодні триває суперечка: хто краще любить український футбол - ФФУ чи ПФЛ. Щоправда, одиниці виміру отої любові не існує. Так, в українському футболі є певні зрушення. Насамперед це виступи наших збірних на молодіжному чемпіонаті Європи та світовій першості. Але давайте говорити відверто: якщо запитати в головного тренероа збірної Олега Блохіна чи це закономірне досягнення, думаю, в нього совісті вистачить, аби не сказати „Так”. Як хтось слушно зауважив, коли збірна гратиме так само, як їй щастить, ми станемо чемпіонами світу.

Чи буде Україна проводити чемпіонат Європи 2012 року? Звісно, я хотів би, але скажу відверто: дуже сумніваюсь у цьому. Разом з тим треба відзначити, що зроблено чимало, насамперед в медійному просторі. Завдяки цій акції виріс імідж України – як держави загалом, так і футбольної держави зокрема. Це великий плюс. А от що зробили Федерація Футболу України та Професіональна Футбольна Ліга для розвитку вітчизняного професійного футболу – це вже питання. Причому функції ФФУ та ПФЛ розмежовувати у цьому питанні не можна.

Свого часу ПФЛ створювалося під два клуби: "Динамо" (Київ) та "Шахтар" (Донецьк). І не винні Суркіс та Сафіуллін, що зробили таку організацію. Ми нині не знаємо, в якому чемпіонаті ми граємо, коли в складі команди грає по 8 легіонерів. Коли головний тренер збірної України не може знайти собі гравців у команду! Хто винен у тому, що сьогодні ми маємо такі ганебні явища? Хто винен у тому, що нині ми маємо претензії до своїх суддів?
З чиєї подачі виникли ці речі?

Коли я був з „Карпатами” на зборах в Іспанії, мене запитали: „А що це за Україна?” Коли я відповів, що це країна з 46-мільйонним населенням, то виявилось, що там знають лише одного Шевченка. Це добре, що тепер знають ще й Суркіса, думаю, що не менше знають і Ахметова. Це добре все, прекрасно, що за допомоги Григорія Суркіса збудували такий Будинок футболу, чудово, що Ахметов будує стадіон, що може стати однією з найкращих арен Європи. Але ж не лише цим вимірюється наш футбол! Він вимірюються тим, чим вимірюється у тій же Британії. Ви подивіться на Англію, скільки там ходить людей на матчі!
А в нас скільки? Ми сидимо і хизуємось тим, який у нас футбол! Та у нас взагалі немає ще футболу! Був у нас час, коли у футбол інвестували гроші люди, в принципі далекі від спорту – заради певних дивідендів у політиці, бізнесі. Богу дякувати, ці часи позаду і наша нинішня держава вже не роздає подібних „бонусів”.

Нині у нас займаються футболом люди, в яких статки не менше 300 млн. доларів. Невже ви справді думаєте, що ці люди ще довго будуть дивитися за ганебними явищами у нашому футболі, пасивно спостерігати за тим же „конфліктом інтересів”?

Сьогодні я хочу сказати Григорію Суркісу і Рінату Ахметову відверто: якщо ви думаєте, що інші клуби будуть на підтанцьовці у „Динамо” та „Шахтаря”, то ви помиляєтесь. Такого не буде. Я вам це гарантую. "Карпати" точно не будуть. Я вкладаю в клуб десятки мільйонів доларів не для того, щоб "Карпати" були на побігеньках. І не для того, щоб вийшовши до півфіналу Кубка України, наперед знати, що „Динамо” з „Шахтарем” між собою на цій стадії ніколи не зустрінуться. Скажу вам більше: ми, власники професійних клубів, від яких, впевнений, буде залежати майбутнє українського футболу, на недавній зустрічі створили робочу групу і розробили пакет документів – від нового статуту до нового регламенту змагань. Натомість ви, ФФУ і ПФЛ, далі продовжуєте диктувати нам свої умови, „нагинати” клуби старим недосконалим Регламентом.

Підсумовуючи, хочу сказати: незважаючи на ваш „конфлікт інтересів”, я вимагаю, аби найближчим часом власники професійних клубів таки зустрілися вдруге й ухвалили новий статут та новий регламент чемпіонату. Причому під цими документами мають стояти підписи абсолютно усіх власників клубів.

Якщо ж така зустріч не відбудеться, знову з вини ФФУ та ПФЛ, я, як президент ФК „Карпати”, заявляю, що наш клуб у ваші „ігри” більше грати не буде. Кожен має право обирати: Суркіс з Ахметовим можуть грати в чемпіонаті Росії, нам ближчій польський чемпіонат. Тільки от задумайтесь: хто в цьому випадку гратиме в українському чемпіонаті?”

Інформаційний центр ФК „Карпати”

Просмотров: 600 | Добавил: lviv-football | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:

Форма входа
Календарь новостей
«  Декабрь 2006  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Copyright MyCorp © 2024
Хостинг от uCoz