Четверг, 2024-04-25, 1:36 AM
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта
Наш опрос
Чи згідні ви проведенню турніру Кубок "Лева"
Всего ответов: 216
Главная » 2006 » Декабрь » 18 » Василь Малик: Хоча "Галичина" команда муніципальна, але вона не потрібна міській владі
Василь Малик: Хоча "Галичина" команда муніципальна, але вона не потрібна міській владі
4:14 PM
Навколо футбольної команди «Галичина» (Дрогобич) у місті завжди точилися пристрасті. Уболівальники звикли до високого рівня гри, тож виступи не нижче другої ліги української першості, ніхто не уявляв собі. Але реалії сьогоднішнього дня такі, що «Галичина» в останні роки задовольняється лише участю в чемпіонаті Львівщини.Однак у другому колі команді й це стало не під силу. Вона припинила свою участь в обласних змаганнях. Що з цього правда, а що вигадки кореспондент «ВС» з‘ясовував у головного тренера «Галичини» Василя Малика.

«Усі запевнення влади про допомогу – популістські»

Містом поширюються чутки, що «Галичина» нібито припинила виступи у футбольному чемпіонаті Львівщини. Це правда?

Ну, на 99 відсотків  правда. Хоча є ще можливість відновити виступи, але невідомо, хто буде
займатись командою і допомагати їй.  За підсумками першого кола, «Галичина» посіла п‘яте
місце.  Результат, нібито непоганий, але для дрогобицької команди, яка пройшла школу буферної ліги союзної першості, першої і другої ліг українського чемпіонату, цей рейтинг надзвичайно низький. Біда вся у тому, що як і колись, так й тепер команда у місті нікому не потрібна. Усі запевнення як перед виборами, так і після них тих, хто балотувався на керівні посади в мерії, були, є і залишаються популістськими. Насправді команда опинилася наодинці зі своїми проблемами. І якщо б непідтримка віцепрезидентів Богдана Волошина і Миколи Лук‘янченка, ще кількох осіб, колективу давно вже не було б.

Зняття з чемпіонату області – це був вимушений крок, чи протест проти невиконання умов і зобов‘язань керівництвом клубу?

 Мова про якийсь протест щодо невиконання умов зовсім не йде. Це, швидше, крик відчаю  в такому промисловому, другому за значенням місті області не можуть знайти можливості, аби утримати команду навіть обласного рівня. Адже «Галичина»  не моя особиста, чи Волошина з Лук‘янченком. Це – муніципальна, міська команда. І без допомоги влади не обійтись, якщо вона хоче, аби у місті був футбол. Наша активність вичерпується. Чесному слову, на якому базувалась уся наша робота, теж приходить кінець. Якщо ми хочемо мати у місті справжню професіональну команду, треба займатися усерйоз, а не перекладати все на одних.

Рішення про припинення участі в чемпіонаті Львівщини приймали особисто, чи колегіально на зборах команди?

Рішення не було ніякого. Ще перед виборами, коли стояло питання про участь в обласних
змаганнях, велась розмова з почесним президентом Михайлом Лужецьким. Він сказав, що треба обов‘язково заявитись, а там побачимо. Вже після виборів я як тренер, завідувач відділом фізкультури і спорту Василь Карпин і віце президент «Галичини» Богдан Волошин зустрілись із новообраним мером Миколою Гуком. Він запевнив, що команда потрібна і матиме підтримку. Розуміли, щопіслявиборча ситуація непроста, не була ще сформована команда мера. Але минув час, а до нас ніхто не проявляв інтересу?

«Маю запрошення очолити команди другої ліги»

До керівництва клубу, зокрема, почесного президента Михайла Лужецького, міської влади рішення про не участь в чемпіонаті вже доведено?

 Так, про нього знають усі – відділ спорту, почесний президент, віцепрезидент, міський голова, його заступник з гуманітарних питань. Мова вже не йде про зарплату гравцям, немає коштів, аби оплатити відрядження арбітрам, виїхати кудись на гру. Адже окрім основи, є ще юнацький склад.Їхати в бусі, почергово сидіти і стояти – це смішно і сумно. Здавалося, після успішного
виступу на чемпіонаті світу української збірної в нашій державі повинен бути футбольний бум. Але, на жаль,усе навпаки. А нові реброви, шевченки, вороніни ходять поряд і ніде їм де себе розкрити. У Дрогобичі, Бориславі, Трускавці, Стрию нема футбольних команд, проходить лише районна першість. Куди ці обдаровані хлопці повинні діватися, сидіти біля телевізора, чи в барах?! Попри все, на стадіон приходило по 23 тисячі уболівальників, тепер і вони забудуть туди дорогу.

Як зреагували міські керівники на рішення команди?

 Знаєте, дивно було чути від мера такі слова: не будуть ці хлопці грати, інші гратимуть, не буде цей тренер працювати,буде інший. Якщо раніше хоч була моральна підтримка, то тепер і цього нема. Ми залишились наодинці із своїми проблемами. Самі дбаємо за скіпіровку, добре що допомагає мій брат Віталій зза кордону, а також Орест Скірко, Богдан Риб‘як, Леонід Міщатин, Роман Шагала та інші.

Як зреагували на це у федерації футболу Львівщини?

Керівництво федерації шоковане. Не вірять, що в Дрогобичі такий жахливий стан справ. Коли я спілкуюсь з тренерами команд Суховоля, Добротвора, Угерська, то диву даюсь: їхні місячні затрати на команду такі, як у нас піврічні. До якого ж рівня нам треба було опуститися?!

Чи вживали заходів, аби поновити виступи в обласному чемпіонаті?

 Неодноразово усі гуртом ставили питання про участь у другому колі. Але поки все марно. Мабуть, сьогодні для влади краще таке: нема футболу – нема проблем. А ми ще думали про участь у 2ій лізі української першості. Навіть підготували відповідні розрахунки і надали керівництву «НПКГаличина», яке обіцяло взяти під опіку команду. Але усе це десь лежить у них в довгій шуфляді, нам сказали, що питання ще не на часі.

Це, правда, що чимало гравців вже залишили«Галичину», виступають в інших командах?

 У нас багато перспективних футболістів, їх давно запрошують окремі команди. Не буду називати імен, але дехто вже перебрався в інші команди.

Чи мали ви особисто запрошення очолити футбольні колективи інших міст?

 Мав і чимало. Навіть від керівництва клубів 2-ї ліги української першості. Але сподіваюсь, що у Дрогобичі все нормалізується. Як би не склалось, висловлюю щиру подяку уболівальникам,
підприємцям, усім, хто долучився до розвитку футболу і допомагав команді.

Просмотров: 670 | Добавил: lviv-football | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:

Форма входа
Календарь новостей
«  Декабрь 2006  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Copyright MyCorp © 2024
Хостинг от uCoz